AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik:  "İktidarımız, iş başına geldiği günden beri, yolsuzluk ve usulsüzlükler konusunda  azami hassasiyet göstermiş, bundan sonra da aynı hassasiyeti göstereceğinden  kimsenin şüphesi olmamalıdır. Hukuk devletinde, herkes hukuk önünde eşittir. AK  Parti olarak gerçeğin ortaya çıkarılması hususunda yapılması gerekenlerin  eksiksiz yapılmasını istiyoruz."
AK Parti’den de İstanbul’daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, yaptığı açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bazı soruşturmalar kapsamında, bugün sabah saatlerinden itibaren bazı operasyonlar yapılmış ve bir kısım gözaltına almalar gerçekleşmiştir” anımsatması yaptı.
Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

“İktidarımız, iş başına geldiği günden beri, yolsuzluk ve usulsüzlükler konusunda azami hassasiyet göstermiş, bundan sonra da aynı hassasiyeti göstereceğinden Kimsenin şüphesi olmamalıdır. Hukuk devletinde, herkes hukuk önünde eşittir. AK Parti olarak gerçeğin ortaya çıkarılması hususunda yapılması gerekenlerin eksiksiz yapılmasını istiyoruz. İnsanlar hakkında, bağımsız yargı nihai karar tesis etmeden, masumiyet karinesinin göz ardı edilmemesi gerektiği hususu da unutulmamalıdır."