Yalova'da 1 Haziran'da yenilenen yerel seçimler sonucu 228 oy farkla Yalova Belediye Başkanlığını CHP adayı Vefa Salman'ın kazanmasının ardından AK Parti Yalova İl Teşkilatı ilk kez açıklama yaptı. Seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceklerini bildiren AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, seçim sonucunun halkın tercihi olduğunu, yeni başkanın yapacağı her doğru işte teşkilat olarak yanında fakat yapacağı yanlış işler konusunda da karşısında olacaklarını söyledi.
AK PARTİ YALOVA İÇİN İTİRAZ ETMEYECEK

AK Parti İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Belediye başkan adayı Yakup Koçal birlikte düzenledikleri basın toplantısında, seçim sonuçlarına itiraz edilmeyeceğini kamuoyuna duyurdu. Parti merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Hep birlikte 1 Haziran günü Yalova'da seçimi yaşadık. Ortaya çıkan tablo Cumhuriyet Halk Partisi'nin 228 oyla belediye başkanlığını kazandığı, bizim AK Parti olarak bu seçimin galibinin CHP Belediye başkan adayı olduğunu düşünerek, kendilerine Yalova'da yapacakları hizmet için başarılar dilediğimizi, yapılacak iyi hizmetlerde AK Parti olarak her türlü desteği vereceğimizi, yanlış işlerde de AK Parti olarak set çekeceğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

"SÜREÇ BUGÜN KAPANMIŞTIR"

Milletvekili Temel Coşkun ise yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yalova'da seçimi kazandığı ortada. İtiraz süreci genel merkezimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bugün itibariyle kapanmıştır. Yeni başkanın yapacağı her doğru işte biz de teşkilat olarak yanında oluruz. Fakat yapacağı yanlış işler konusunda da bizleri karşısında görecektir." ifadesinikullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Coşkun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek şunları söyledi: "Yalova'da bir çatı mı tesis edildi gibi şeyler konuşuluyor. Asla Yalova'da böyle bir şey söz konusu olmadı. Türkiye'nin çatısı bellidir. Çatı kuruldu, kurulmak üzere ve adımlar atılıyor. Büyük çatının büyük mimarı inşallah Başbakanımız, Genel Başkanımız 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı olarak bu millete hizmet etmeye devam edecektir. Kimse Yalova'da veya Ağrı'da alınan bir sonuçla teselli bulmaya çalışmasın."



.