AK Parti ve MHP OHAL'e Evet', CHP ve HDP 'Hayır' Dedi

Hükümetin OHAL yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Dört parti de OHAL yasasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. AK Parti ve MHP OHAL kararına 'Evet' diyeceklerini, CHP ve HDP ise 'Hayır' oyu vereceklerini açıkladı.
İLK SÖZÜ BOZDAĞ ALDI
TBMM Genel Kurulu'nda başlayan OHAL görüşmesinde ilk sözü alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ OHAL'in millete yönelik alınan bir karar olmadığını belirterek asıl amacın devlet içerisindeki işleyişin hızlandırılması olduğunu söyledi.
Bozdağ darbe girişiminin Gülen'in emriyle yapıldığını söyledi. Bozdağ, "Bunlar Allah'a karşı takiye yapıyorlar. Sana bana karşı takiyede bulunması şaşırtıcı değil. Allah'ı aldatmaya çalışanlar seni beni de kandırmaya çalışır." dedi.

Adalet Bakanı: Darbenin Artçıları, Yeni Versiyonları Olabilir
Adalet Bakanı: Darbenin Artçıları, Yeni Versiyonları OlabilirBozdağ'ın konuşmasının ardından diğer siyasi partilerin sözcüleri de OHAL kararına yönelik açıklama yaptı.
MHPLİ AKÇAY: OHAL İSABETLİ BİR KARARDIR
MHP adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay konuştu. Akçay "MHP, böylesi karanlık dönemde Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında ne pahasına olursa olsun duracak hiçbir çeteleşmeye aman vermeyecektir. Ülke genelinde OHAL yerinde ve isabetli bir karardır. OHAL uygulamasının ülkemize huzur getirmesini yürekten diliyorum."dedi.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: OHAL'E 'HAYIR' DİYORUZ Meclis Genel Kurulu'nda OHAL ile ilgili Başbakanlık Tezkeresi üzerinde konuşan HDPAdana Milletvekili Meral Danış Beştaş, OHAL'e "hayır" diyeceklerini açıkladı. HDP'li Meral Danış Beştaş, tezkereye ilişkin "OHAL ilanı ile darbeye karşı yekvücut duran parlamento devre dışı bırakılıyor" dedi.
Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda biz tekrar tekrar öneriyoruz, Çözüm süreci ve Dolmabahçe mutabakatı bugünlerde en çok tartışılması gereken meselelerden bir tanesidir.
Tercihimizi çok net ifade ediyoruz, OHAL kararına kesinlikle "hayır" diyeceğiz. OHAL demek vatandaşların hak ve özgürlüklerinin askıya alınması demektir."
CHP 'HAYIR' DİYECEK
CHP'li Bülent Tezcan, OHAL tezkeresine parti olarak karşı çıktıklarını belirterek 'Hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.
OHAL Tezkeresi görüşmelerinde CHP adına konuşan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, OHAL'in parlamentoyu devre dışı bırakacağını, yetkileri sadece iktidarda toplamayı hedefleyen bir yönetim olduğunu söyledi Tezcan OHAL'in darbe girişimine engellemek için sokağa çıkan vatandaşların oluşturduğu ruha zarar vereceğini savunarak şöyle konuştu:
"OHAL o gece oluşan direniş ruhuna zarar verir. Bu parlamento içinde oluşan birlikte mücadele etme iradesine zarar verir. Bunu yaşatalım. Biz CHP olarak bu darbecilerle bu çeteyle onların devlet içindeki uzantılarıyla vereceğiniz mücadeleye destek verecek. Parlamentoya getireceğiniz bütün düzenlemelere destek vereceğiz. Bunlarla mücadele ederken demokrasiyi kurtarmanın yolu büyütmenin yolu olağan yöntemler kullanarak hukukun içinde mücadele etmektir. Biz CHP olarak OHAL'e gerek olmadığını, parlamentonda dayanışma içinde bu süreci yönetebileceğimizi, TBMM'nin bu süreçte devrede olması gerektiğini, OHAL'in iktidara yaramayacağı, Türkiye'ye faydası olmayacağını bu nedenle OHAL tezkeresine karşı çıktığımızı ve hayır dediğimizi belirtmek isterim."