Zonguldak'ta, AK Parti İl Teşkilatı'nın iftarında Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı AK Partili Satılmış Gebeş, kendisiyle tokalaşmayan eski milletvekili Özcan Ulupınar'a tepki gösterince tartışma çıktı. Gebeş'in üzerine yürüyüp boğazına sarılan Ulupınar, iftara katılan AK Parti Grup Başkanvekili  Mustafa Elitaş ve diğer partililer tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Dedeman Oteli'nde düzenlenen iftara AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın yanında AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çoturoğlu ile partililer katıldı. 7 Haziran seçimlerinde 3'üncü sırada aday gösterilen ve seçilemeyen eski milletvekili Özcan Ulupınar, iftar öncesi salona girerek partililerle tokalaştı.

TOKALAŞMADI, KAVGA ÇIKTI

Ulupınar, iddiaya göre Elitaş'ın yanındaki masada oturan partililerle tokalışırken, Devrek İlçesi'ne bağlı Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile tokalaşmadı. Gebeş'in buna sözlü tepki göstermesi karşısında Ulupınar sinirlendi. Kameralara da yansıyan olayda masada oturan Gebeş'in boynuna sarılıp yumruk atmaya çalışan Ulupınar'a partililer müdahale etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'in ağzını kapatmaya çalıştığı UlupınarMustafa Elitaş ve diğer partililer tarafından güçlükle sakinleştirilerek masadan uzaklaştırıldı. Bu sırada salonda bulunan Ulupınar'ın yakınları ile diğer partililer arasında da tartışmalar oldu.

Ulupınar, sakinleştikten sonra Elitaş ve milletvekillerinin bulunduğu masaya oturdu. Devrekli olan Ulupınar'ın, seçim sürecinde Satılmış Gebeş'i çalışmamakla suçladığı ve aralarında bu yüzden husumet bulunduğu ileri sürüldü.

"ELLERİ TAŞ DOLU, YUMRUKLAR SIKILI"

İftarın ardından konuşan Mustafa Elitaş, koalisyon sürecinde muhalefet partilerine seçim sürecindeki söylemlerini bir kenara bırakmarını istedi. Muhalefetin medya aracılığıyla siyaset kuruluna mesaj göndermemesi gerektiğini belirten Elitaş, "Ellerindeki taşı atsınlar, sıkılı yumruklarını açsınlar ve önümüzdeki hafta ziyaret edeceğimiz çerçevede bir samimiyet ve nezaket içerisinde bizlere ellerini uzatsınlar ve bu muhabbetle görüşmelere başlayalım. Ama hala görüyorum ki elleri taş dolu, yumruklar sıkılı" dedi.

"MİLLETİN HUZURUNA TEKRAR GİTMEKTEN ÇEKİNMEYİZ"

Türkiye'nin güçlü bir iktidara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle konuştu:

"Eğer olmazsa milletin huzuruna tekrar gitmekten hiç çekinmeyiz. Çünkü millet 7 Haziran'da takdir etti, sonuçları bildirdi.Ak Parti,nin elinden gelen gayreti gösterdi. Hiç kimseye kapısını kapatmadı. Hiç kimseyi de rencide etmedi. Kimsenin değeriyle uğraşmadı. Hiç kimsenin liderine hakaret etmedi ama biz de hiç kimsenin bizim değerlerimizle uğraşmasına, bizim liderimize hakaret etmesine müsaade etmeyiz. Bunu da herkes böyle bilmeli. İnşallah önümüzdeki süreç olumlu yönde gidecektir diye ümit ediyoruz."