Genelkurmay Başkanı OrgeneralHulusi Akar ile MİT MüsteşarıHakan Fidan'ın ziyaretine konu olan olayların, 'kazara mermi düşmesi değil', 'bilerek atılmış olduğu' değerlendirmesi yapıldı.Geçen hafta,AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan MYK toplantısında, Suriye'deki gelişmeler ve Kilis'e düşen bombalar değerlendirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu konuda bilgi verdi.

Alınan bilgiye göre, IŞİD'in kontrolündeki Bap bölgesinden atılan, Kilis'te maddi hasara ve yaralanmalara neden olan son saldırının, Suriye'de süren çatışmalardan kaynaklanan kaza değil, IŞİD'ın bölgede sıkışması nedeniyle Türkiye'ye yönelik bilinçli atışı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

IŞİD KÖŞEYE SIKIŞTI

Toplantıda, "DAEŞ (IŞİD) iyice köşeye sıkıştı. Bulundukları alan daraldı. Bu konuda Türkiye'nin ve koalisyon ortaklarının son dönemdeki kararlı tavrı da etkili oldu. DAEŞ, Türkiye'yi çatışmanın içine çekmeye çalışıyor. Atılan roketatarlar hareketli araçlar üzerinde. Sabit bir hedef yok karşımızda. Yanıt verilse anında sonuç almak mümkün olmuyor. Hedef sabit olmadığı için bomba atılan araçları anında imha etmek mümkün olmuyor. Sınır bölgesinde sıkı önlemler alındı" bilgisi verildi.

Geçen hafta ilki Kilis'in Yenimahalle semtine olmak üzere Bap bölgesinden atılan IŞİD Katyuşa roketatar mermileri nedeniyle Suriye uyruklu üç kişi yaralanmış, bölgedeki iki okul da tatil edilmişti. 18 Ocak ve 8 Mart tarihlerinde de, Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmişti. Patlamalarda 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.