AK Parti'de pazar günü yapılacak kongre öncesi genel başkanlık için temayül yoklamaları sürüyor. Dün teşkilata yöneltilen 'genel başkan kim olsun' sorusuna bugün milletvekilleri cevap veriyor. Temayül yoklamasına katılan bakanlar gazetecilerin sorularını cevapladı.

"HEP BİRLİKTE ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Kurullar işliyor. Sonuçlar ortaya çıkacak. Bu örnek bir kongre olacak. Ülkemizin önemli meseleleri var. Devam eden terörle mücadele süreci var. Paralel şer odağı ile mücadele süreci var. Bu süreçlerin aksamaması da önem taıyor. Hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız.

"BU HAREKETİN LİDERİ BELLİDİR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Aİ Parti, yüzde 50 oy almış bir parti. Çok önemli iki değişim sürecini yaşıyor. Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Sayın Davutoğlu'na bıraktı son derece nezih bir şekilde, o süreç hiçbir dengeyi oynatmadan cereyan etti. İkinci değişim süreci ortaya çıkıyor. Bu hareketin lideri bellidir. Bütün arkadaşlara sorulacak. Hiçbirimiz kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Bu süreçler nezaket içinde son derece olgun şekilde yürütülür. Pazar günü bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir kongre olacak. Pazartesi gününden itibaren Türkiye çok sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek.

"BENİM ZİHNİMDEKİ İSİM BELLİ"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Bugün genel başkan adayını tespit etmek için genel merkezimiz faaliyet içinde. Hayırlı uğurlu olsun. Ne zaman açıklanacağını genel merkez bilir. Benim zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun.
AK Parti'de 3 Bakan'dan 'genel başkan' açıklaması!