ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde 2015 yılının son gününde saat 23.50 sıralarında şehit olan 43 yaşındaki Özel Harekat polisi Erol Aktürk'ün cenazesi, Manisa'daki evinin önündeki törenin ardından toprağa verileceği İzmir'e gözyaşları içinde uğurlandı.

Dün askeri uçakla Akhisar Askeri Havaalanı'na getirilen şehit özel harekat polisi Erol Aktürk'ün cenazesi, polis araçlarının eşliğinde Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Ailenin hastane morgunda son bir kez gördüğü şehit Erol Aktürk'ün cenazesi bugün saat 10.00'da Merkezefendi Devlet Hastanesi Morgu'ndan cenaze aracıyla alınarak polis araçlarının eşliğinde Güzelyurt Mahallesi Birinci TOKİ konutlarındaki evinin bahçesine getirildi.

Buradaki törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaymakamlar, belediye başkanları, polis teşkilatı ve Manisalılar katıldı.

AİLESİNDEN SON VEDA

Şehidin annesi Aliye Aktürk, Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapıldıktan sonra bir minibüsle evin önüne getirildi. Anne Aktürk, 112 Acil Sağlık ekiplerinin kontrolünde sedyenin üzerinde ağıtlar yaktı. Cenazenin gelmesinden sonra Erol Aktürk'un eşi Şule Aktürk, kızları 17 yaşındaki Rümeyza Aktürk, 13 yaşındaki Tuğba Aktürk ve 9 yaşındaki oğlu Mehmet Akif Aktürk cenaze aracının yanına gelerek şehitle son kez vedalaştı.

25 yıl önce eşi Mehmet Aktürk'ü yitiren anne Aliye Aktürk, son bir kez sedye ile cenaze aracının yanına getirildi. Anne Aliye Aktürk, "Oğlum, bizi çocuklarını bırakıp nereye gittin? Beni de götür" diyerek ağıtlar yaktı.

Dedesi Ömer Yaşar ile yanyana bulunan şehit oğlu Mehmet Akif Aktürk ise soğukkanlılığını korudu. Cenaze Kuran okunması ve helallik alınmasının ardından İzmir'e uğurlandı. İki ay öncesine kadar Manisa'da birlikte çalıştığı özel harekat polisleri de şehidin arkasından gözyaşı döktü. 

Cenaze Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde öğlen namazından sonra Bornova Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.


İZMİR'DE DUYGUSAL TÖREN

Cizre'de teröristlerce şehit edilen özel harekat polisi Erol Aktürk için, İzmir'in Bostanlı Beşikçioğlu Cami'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis memurun tabutu, tören kıtası ve ailesi tarafından, tekbirlerle, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı. Bu arada, şehit polisin annesi Aliye Aktürk, eşi Şule Aktürk, kızları Rümeyza Aktürk, Tuğba Aktürk ve oğlu Mehmet Akif Aktürk, yakınlarıyla kendilerine ayrılan bölüme geçti.

Acılı anne Aliye Aktürk'ün oğlunun ardından söyledikleri, törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Eşini de oğlu gibi 43 yaşında kaybeden Aliye Aktürk, "Babana misafir olacaksın bugün. Çocuklarının mürüvetini göremedin, Erol'um, Erol'um. Melek yüzlüydün Erol'um" sözleriyle acısını haykırdı. 

Şehit polis memurunun oğlu Mehmet Akif Aktürk ise babasının tabutunun başından biran olsun ayrılmadı. Tabutun başında tören kıtasının yanı sıra özel harekat polisleri de saygı nöbeti tuttu. 

Törende aileyi, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile askeri yetkililer ve şehit polisin silah arkadaşları yalnız bırakmadı.

Yaklaşık 6 yıldır görevli olduğu Manisa'daki ailesinin yanında bir hafta izin yaptıktan sonra 15 gün önce Cizre'ye dönen 20 yıllık polis memuru Erol Aktürk'ün cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Işıkkent Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.