Terör örgütü PKK’nın bombalı saldırı için İstanbul’a gönderdiği öne sürülen ve Boğaziçi Üniversitesi Kampusu’nun otoparkında ele geçirilen ikiz plakalı otomobile ilişkin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün torunu Heja Türk’ün de aralarında olduğu 14 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Heja Türk’ün ‘örgüt üyesi olmak’, ‘sosyal paylaşım sitesi üzerinde örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten 7 yıldan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

ERDOĞAN MAĞDUR OLARAK YER ALDI

İddianamede 6’sı tutuklu 13 sanığın ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede Erdoğan mağdur olarak yer aldı. İddianamede otomobile bomba düzeneğinin Diyarbakır Lice’de hazırlandığı, İstanbul’a getirilen otomobilin, iki şüpheli tarafından Boğaziçi Üniversitesi Kampusu otoparkına bırakıldığı ifade edildi.

BOMBA YAPIMI ANLATILIYOR

Şüphelilerin aracı kontrol etmek amacıyla birkaç kez otoparka gittikleri, kamera kayıtlarını incelemek istedikleri ancak görevlilerin izin vermediği anlatıldı. İddianamede şüpheliler Sinem Oğuz ve Şilan Okut’un bomba yapımının anlatıldığı bir videoyu PKK terör örgütü mensuplarından eğitim amacıyla temin ettikleri, video içerisindeki malzemelerden bir kısmını İstanbul’a getirerek eylem hazırlığında oldukları ifade edildi.