Kaza, merkez Sarıçam İlçesi’nde Buruk Beyceli Mahallesi’nde meydana geldi. Antalya’da bir otelde çalışan Tolga Bostan, bir hafta önce askerlik yoklamasını yaptırmak için Adana’ya geldi. Antalya’ya dönmeye hazırlanan Tolga Bostan’ın, birlikte çalıştığı arkadaşları ziyaretine geldi. Akşam saatlerinde babası 47 yaşındaki Yaşar Bostan’dan izin alan genç, arkadaşı ile birlikte dolaşmak için evden çıktı. Tolga Bostan evden ayrıldıktan yarım saat sonra, Kozan Yolu üzerinde yürürken sürücüsünün kimliği açıklanmayan 01 RT 171 plakalı ambulansın çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine karşın Bostan kurtarılamadı.
AĞABEYİNE DE DOKTOR ÇARPMIŞ
Ambulans sürücüsü gözaltına alınırken Bostan’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bostan’ın cenazesini almaya gelen yakınları, 12 yıl önce de ağabeyi Barış Bostan’ın aynı bölgede bir doktorun otomobilin altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi.
İki oğlunu da trafik kazasına kurban veren baba Yaşar Bostan, "Kozan’dan gelen ambulans, ne bir siren, ne bir uyarı yapmadan ilerliyormuş. Kaldırımda yürüyen oğluma çarpıp, 50 metre fren bile yapmadan sürüklüyor. Sürücüden şikayetçiyiz, bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın" dedi.
Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsiden sonra yakınları tarafından alınan Tolga Bostan’ın cenazesi, evine getirildi. Tolga Bostan’ı taşıyan cenaze aracına el sallayan anne Ayşe Bostan "Yavrum, seni askere gönderecektim, şimdi mezara gidiyorsun" diye gözyaşı döktü. Tolga Bostan’ın cenazesi, aynı kaderi paylaştığı ağabeyi Barış Bostan’ın mezarının bulunduğu Buruk Mezarlığı’nda defnedildi.