Türkmen köylerine yönelik kara harekatı sürerken bombalardan kaçıp Hatay'ın Yayladağı sınır hattına yerleşen Türkmen ailelere, AFAD ve Türk Kızılayınca, çadır, battaniye, yatak ve ekmek gönderildi.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Yayladağı ilçesine gelen Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Kadir Bulut, AA muhabirine, gecenin ilerleyen saatlerinde Türk Kızılayı olarak yardım için çalıştıklarını belirtti.

Şu an ilçeye konuşlu mobil fırında, Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere ekmek üretimi yapıldığını kaydeden Bulut, "Sınırın diğer tarafında, ihtiyaç duyan bütün gruplara olduğu gibi Türkmenlerimize de desteğimiz devam ediyor, devam da edecek" dedi.

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de Türkmen köyleri ve Cebel Ekrad'da saldırıların sürdüğünü ve insanların "sıfır hattına" kaçtığını belirtti.

Bölgede şu an 10 bin civarında insanın bulunduğunu aktaran Kömürcü, "Evlerini bırakıp göç eden insanlara bugün 575 çadır, battaniye ve yatak gönderiyoruz. Bunlarla kısa süre idare edebilirler. Yarın da inşallah devamı gelir. Bölgenin yardıma ihtiyacı var" diye konuştu.

Yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Kömürcü, "Allah'tan başka sadece Türkiye'ye güvendiklerini" sözlerine ekledi.