Cennet koy alevlere teslim oldu Antalya'da önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman  yangını, dün sabah kontrol altına alınabildi.
 
5 OTEL ZARAR GÖRDÜ! 
 
Yangın sırasında Adrasan'da bulunan 5 otel ve bazı günübirlik  işletmeler de zarar gördü. Sabah güneşin doğmasıyla birlikte meydana gelen  zararın büyüklüğü de ortaya çıktı.  Yangında 125 hektarlık alan zarar gördü. Adrasan sahilinin hemen kıyısındaki tesislerin ardından başlayan ’Üç Bük’ olarak adlandırılan zirvelerden ’Tozlutepe’nin tamamen yandığı ve siyaha büründüğü görüldü.
 

 
PİKNİKÇİ ATEŞİYLE BAŞLADI, KOZALAKLA...
 
Orman Genel Müdürü İbrahim Üzmen’in "Piknik ateşinden çıktığını tahmin ediyoruz" dediği yangın, Adrasan Turizm Merkezi ve sahile 2 kilometre uzaklıktaki ’Üç Bük’ olarak adlandırılan zirvelerden ’Tozlutepe’nin hemen yakınındaki İnceboyun Mevkii’nde başlamıştı. ’Deve Çiftliği’ denilen ve kızılçam ağaçlarıyla kaplı bölge, piknikçilerin uğrak noktası olarak biliniyor. Piknik ateşinden çıktığı tahmin edilen alevler, ormancıların mayına benzettiği kozalakların yanarak patlaması sonucu uzağa fırlamasıyla dağa kadar ulaştı ve tüm bölgeyi sardı. Yangın söndürüldükten sonra yangının ilk çıktığı noktaya ulaşıldığında, yer yer piknikçilerin geride bıraktığı izler görüldü.
 
’BAŞARILI OLAMADIK, ÜZGÜNÜM’
 
Yangının ilk çıktığı andan itibaren bölgede olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da "Rüzgarın etkili olması nedeniyle 7 helikopter 2 uçak ve koşuşturmaya rağmen başarılı olamadık, Kumluca’nın gülen yüzü denilen dünyaya açılan penceresi olan Adrasan’da bu tesisler yandı. Çok üzgünüm" dedi.
 
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, bölgeyi 40 yıldır bildiğini, 1945’li yıllarda benzer yangın çıktığını ve üzerinden 70 yıl geçtiğini
söyledi. Budak, "Yine bir yangın. Bu ormanlar 70 yaşında. Tekrar bir yangınla bu güzelliği kaybettik. Sahiller ve kentte yaşayanlarla ilgili mecliste bir şey söylemiştim. Önemli olan bilinç noktasında eksikliğimiz var. Tamamen doğal afet değil insan eliyle çıkmış bir afet" yorumunu yaptı.
 
Bölgedeki incelemelerini sürdüren Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve yangından etkilenen işletmelerle ilgili de hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını söyledi. Yangında şu ana kadar 9 işletmenin etkilendiğini belirten Baştürk, "Yangın sırasında pansiyon, motel, restoran ve günübirlik işletmelerden oluşan 9 tesisimiz zarar gördü. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor, zarar gören işletmelerimizle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatıldı" dedi. Yangın bölgesinde yangından etkilenen vatandaşlarla da görüşen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Baştürk, olayın adli boyutunu da ortaya koymak amacıyla jandarma tarafından incelemelerin yapıldığını belirtti.
 
Yangında zarar gören elektrik ve telefon hatlarını onarma çalışması da sürüyor.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel de twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Adrasan’daki yangın yüreklerimizi de yaktı. Antalyamıza, ülkemize geçmiş olsun. Daha önce yaşadığımız Taşağıl yangını sonrasında 500 bin çam ağacı diktiğimiz gibi Adrasan’ı da tekrar ağaçlandıracağız" ifadelerine yer verdi.
 
 
 
AFAD ÖN RAPOR ÇALIŞMASINA BAŞLADI
 
Antalya Valiliği, Kumluca Kaymakamlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sabah saatlerinden itibaren Adrasan Turizm Merkezi’nde zarar tespit çalışmalarına başladı. AFAD ekipleri tamamen kül olan otellerde kalem kalem hasar tespiti yaptı, tutanak tuttu. Ön rapor Antalya Valiliği’ne ve Başbakanlık’a bildirilecek. 
 
Diğer yandan jandarma ekiplerinin yangının nasıl çıktığına yönelik araştırması sürüyor.
 
MUHTAR: 3 MİLYONLİRALIK ZARAR VAR
 
30 Mart Yerel Seçimler öncesi değişen Büyükşehir Yasası sonrası belde statüsünden mahalleye dönüşen Adrasan’ın muhtarı Nail Aksoy, bölgede 30 yıllık 78 işletmenin bulunduğunu söyledi. Muhtar Aksoy, şöyle konuştu:
 
"Butik otel ve mağazalar kül oldu. Yangından büyük ölçüde etkilendik. Parasını kasasından alamayanlar var. İşletmenin, binaların mülk sahipleri ve rayiç bedellerini göz önüne alırsak 3 milyon liralık bir zarar var. Geçmiş yıllarda sadece Olympos yangını olmuştu. Çok büyük zarar gördük. 30 yıllık bir bölge böylesine büyük bir afet ile ilk kez karşılaştı."