Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan kura törenine YSK Başkanı Sadi Güven, kurul üyeleri ve aday temsilcileri katıldı. 3 Ağustos 2014 Pazar günü ile propagandanın son günü olan 9 Ağustos Cumartesi günü yapacakları 15 dakikalık propaganda konuşmalarının yayın saatleri ve sıraları belirlendi. 

3 Ağustos’ta yapılacak olan propaganda konuşmaları saat 19:31’de başlayıp 20:18’de, 9 Ağustos’ta yapılacak olan propaganda konuşmaları ise saat 17:13’te başlayıp 18:00’de yapılacak.

3 Ağustos Pazar günü yapılacak olan propaganda ilk olarak konuşmayıCumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ikinci konuşmayı Ak Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan ve üçüncü sırayı da Halkların Demokratik Partisi adayı Selahattin Demirtaş yapacak. 

9 Ağustos Cumartesi yapılacak olan propaganda konuşmasını ilk olarak konuşmayı Halkların Demokratik Partisi adayı Selahattin Demirtaş, ikinci konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, üçüncü konuşmayı ise AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

SEÇMENLER OYLARINI RAHAT KULLANABİLMELERİ İÇİN RANDEVULARINI ALMALARI GEREKİYOR

Yurt dışında yapılacak seçimlerle ilgili olarak ise vatandaşların oy verme günlerini belirleme süresi yarın saat 17:00’de sona eriyor. Seçmenler oylarını rahat kullanabilmeleri için randevularını almaları gerekiyor. Seçmenlerin randevu almadıkları takdirde sistem tarafından hangi gün oy kullanacakları belirlenecek. Seçmenler belirlenen günün dışında vatandaşların kendi bulundukları ülkede oy kullanamayacaklar.