Sabah erken saatlerden itibaren Dağlıoğlu ve Şakirpaşa mahallelerinde toplanmaya başlayan PKK yandaşları, Karasu Kavşağı'nda nevruz kutlaması yapılacağını duyurarak, katılım için çağrı yaptı.

HDP'li vekil halay başı!

BDP'liler de aynı bölgede toplanmaya başladı. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da bir süre partilileri ile halay çekti.
Bu arada bazı ara sokaklar eylemciler tarafından barikat kurularak kapatılmak istendi. Polis, barikat kurmak isteyenlere müdahale etti. Polis, Karasu Kavşağı'nda yapılacağı söylenen yasadışı nevruz kutlaması alanına gitmeye çalışan gruplar ve HDP'ye ait seçim otobüsünün de geçişine izin vermedi. Polis helikopteri, yasadışı eylem düzenlenebilecek mahallelerin üzerinde uçarak, İl Emniyet Müdürlüğü'ne istihbarat aktardı.

Akşam derbi var

Ayrıca bugün Adana'nın PTT 1'inci Lig'de oynayan takımları, Adanaspor ve Adana Demirspor arasındaki derbi nedeniyle polis kent genelinde alarma geçti.
Viranşehir'de de aynı tablo
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Valiliğin yasağına rağmen toplanıp nevruzu kutlamak isteyen HDP ve DBP'lilere polis izin vermedi.



Şırnak Mahallesi'nde toplanan bir grup partili, ateş yakıp nevruzu kutlamak istedi. Kalabalık Kışla Mahallesi'nde bulunan DBP binası önüne toplanıp burada ateş yakarak halay çekti. Partililer, daha sonra basın açıklaması yaparak nevruz kutlamasına izin verilmemesine tepki gösterdi. Polis ise yoğun güvenlik önlemi aldı.