Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan aynı zamanda da AB öğrenci değişim programı kapsamında Stockholm Üniversitesiöğrencisi olan 22 yaşındaki Hülya Seren Kaya, geçen hafta sonu ablası ve arkadaşlarıyla birlikte yaya olarak Turgut Özal Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçmek istedi. Kaya tam kaldırıma çıkmak üzereyken Serhat A.'nın kullandığı motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Hülya Seren Kaya, ablası ve arkadaşlarının çağırdığı ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan ve komaya giren Kaya,doktorlar tarafından uyutuldu.

Bu arada, gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Serhat A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hülya Seren Kaya'nın babası Kenan Kaya (56), "Benim kızıma kaldırıma çıkmak üzereyken çarpan ve onu komaya sokan sürücü şimdi aramızda geziyor. Benim kızım 5 gündür hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ancak sürücü serbest. Bu nasıl bir adaletanlamıyorum. Benim mücadelem bu kızımın başına geldi başka Hülyaların başına gelmesin mücadelesi. Üniversite öğrencisi kızım şimdi hastanede komada yatıyor bunun hesabını kim soracak" dedi.