Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İşkence veya kötü muamele iddiaları, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının oluşturmak istediği bir algı operasyonu paketidir, asılsızdır ve çarpıtmadır. Gözaltına alınmış hiçbir kişiye gözaltı sırasında veya sonrasında işkence veya kötü muamele yapılmamıştır." açıklamasında bulundu.
Bozdağ, Twitter hesabından, Uluslararası Af Örgütü’nün 24 Temmuz 2016 tarihindeki açıklamasında yer verdiği, darbe girişimi sonrası yapılan gözaltı uygulamaları kapsamında zanlılara işkence ve kötü muamele yapıldığı yönündeki iddialara cevap verdi.
Uluslararası Af Örgütü'nün, FETÖ'nün darbecilere işkence yapıldığına dair iftirasına ve propagandasına alet olduğunu ifade eden Bozdağ, elinde hiçbir doğru bilgi olmadığı halde FETÖ/PDY mensuplarının iftiralarına inandığını ve haksız yere Türkiye'yi suçladığını belirtti.

Bozdağ, "İşkence veya kötü muamele iddiaları, FETÖ/PDY mensuplarının oluşturmak istediği bir algı operasyonu paketidir, asılsızdır ve çarpıtmadır. Gözaltına alınmış hiçbir kişiye gözaltı sırasında veya sonrasında işkence veya kötü muamele yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.