ERCİYES Dağı yolunda bu akşam meydana gelen zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 26 kişi yaralandı.
Kaza saat 17.45 sıralarında Erciyes- Hacılar dağ yolunda meydana geldi. Hafta sonu Kayseri'ye gelen Niğde Üniversitesi öğrencileri, Erciyes Dağı'na çıktı. Akşam dönüşe geçen üniversitelileri taşıyan Durmuş Ozan 51 AD 105 plakalı otobüs, karlı yolda rampa aşağı inerken, iddiaya göre balatalarının aşırı ısınması nedeniyle freni tutmadı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otobüs yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, şarampole devrildi.

ZİNCİRLEME KAZADA FACİA
Otobüste bulananlardan yaralananlar olurken, kaza yerine 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri yaralılara müdahale etmeye, otobüsteki üniversiteliler de yaralıları ambulansa taşımaya çalışırken, rampa aşağı hızla gelen ve sürücünün kimliği henüz öğrenilemeyen 51 HV 762 plakalı minibüs, hem ambulansa hem de yaralılara müdahale eden görevliler ve otobüs yolcularına çarptı.
Katliam gibi kazada, oralık bir anda savaş alanına döndü ve cesetlerle yaralıların etrafa savruldu. Gönderilen takviye ekipler karlar üzerine savrulan yaralılara müdahale etti ve cesetleri topladı.
İlk belirlemelere göre 9 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 3'ü ağır 26 kişi yaralandı. Yaralılar, kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı.
Karlar üzerindeki cesetler de görevliler tarafından toplanarak morga kaldırdı.
 


KAZADA ÖLENLERİN SAYISI 11 OLDU
Kayseri'nin Hacılar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölenlerin sayısı 11 oldu. Ağır yaralanan ve hastanede tedaviye alınan 2 yaralı yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan 31 kişinin de Kayseri'deki hastanelerde tedavi gördüğü bildirildi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Erciyes Dağı'ndan inen, araç muayenenesini 2 yıldır yaptırmamış midibüsün yol açtığı kazanın ardından 2'nci midibüs de kazaya karışmış. Malesef 3'ü hastanede 8'i olay yerinde olmak üzere 11 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan her iki minibüsün karıştığı kaza sonrası 3 ambulansımız olay yerine acilen ulaşmıştır. İkinci kazada bir acil servis teknisyeni de ağır yaralanmıştır. Üzerinde kimlik olmadığı için 4 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılmaktadır" dedi.
Bu arada kazada ölen 11 kişiden kimlikleri belirlenen 7 kişinin Hasan Gülbahar (25), Mehmet Tosun, Coşkun Coşkun (26), Alpay Bahadır Utar (19), Celal Coşkun (35), Melike Velioğlu, Çiğdem Gürbüzoğlu olduğu öğrenildi. Ölen 4 kişinin kimlikleri ise henüz belirlenemedi.

KAZA YAPAN MİNİBÜSÜN ARKA LASTİKLERİ KAPLAMA ÇIKTI
Kar lastiği zorunlu olmasına karşın, Niğde'nin Ulukışla ilçesinden kar lastiği takmadan ve araç muayenesini tam olarak yaptırmadan yola çıkan 51 AR 105 plakalı midibüsün arka lastiklerinin de kaplama olduğu belirlendi. Kazaya karışan her iki midibüsün de takograflarına trafik polisleri tarafından el konuldu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.