Mardin Nusaybin’de terörle mücadele kapsamında bölgede görev başında olan, 4 gün önce şehit düşen bomba imha uzmanı Erkan Başpehlivan’ın şehit düşmeden 2 gün önce telefonla irtibat kurduğu ablası Belgin Ekmekçioğlu’ndan Amasya çöreği istediği ortaya çıktı. Abla Ekmekçioğlu çörekleri en hızlı şekilde kardeşine ulaştırmak için Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu izah etti. Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Belgin Ekmekçioğlu’ndan durumu öğrenmesi sonrasında harekete geçerek çöreklerle beraber okuldaki öğrencilerin bölgede görev başında olan asker ve polisler için yazdıkları şiirleri de otobüse vererek Mardin’e gönderdi. Fakat kutular Mardin’e geldiğinde Erkan Başpehlivan’ın şehit olduğu öğrenildi.

 

Erkan Başpehlivan O Gün Oruçluydu

Gönderilen paketlerin görev başında bulunan güvenlik güçlerine ulaştığı gün Erkan Başpehlivan’ın şehit düştüğünü öğrendiklerini ifade eden Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, o gün oruçlu olduğu öğrenilen Başpehlivan’ın şehit düştüğü haberini; şehit PÖH İdris Bolat adına düzenlenen mevlit sonrasında öğrendiklerini ifade etti.

 Artunay, “Hepimiz gerçekten diğer şehitlerimize üzüldüğümüz gibi bu arkadaşımıza da çok üzüldü. Bizim bildiğimiz ablasıyla konuştuğu zaman çeşitli yardım malzemelerinin gideceğini öğrenince özellikle Amasya çöreği istediğini kendilerinden duymuştum. Bu vesileyle de Nusaybin’e göndermek istediler. Son isteği miydi bilmiyoruz ama yiyip yemediği konusu da gerçekten apayrı bir üzüntü kaynağı” dedi.


Emniyet Müdürü Artunay, eşi Seçkin Artunay’la beraber 10 Nisan Polis Günü münasebetiyle şehit ailelerine verdiği yemekte Mardin’e gönderilen kutuların içine konan bir şiiri de dile getirdi. Duygu yüklü zamanların yaşandığı yemete Vali İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu ve diğer yetkililer yer aldı. Artunay, Polisevi’nde verilen yemeğin sonunda sarılarak ayrıldığı şehit ailelerini kapıya kadar uğurladı.