PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ablası Havva Keser (75) yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi...

Havva Keser, zaman zaman Abdullah Öcalan'ın İmralı'da ziyaret ediyordu. Hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çeken Havva Keser, yanındakilerin yardımıyla ayakta durabiliyordu.

Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları, Havva Keser'in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti.

Havva Keser'in oğlu Osman Keser, cenaze töreniyle ilgili dayısı Abdullah Öcalan'ın kararını beklediklerini söyledi. Osman Keser, "Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi.

Cenazenin Öcalan Ailesi'nin memleketi Şanlıurfa'da toprağa verilmesi bekleniyor...

ÖCALAN'IN YASAL OLARAK CENAZEYE GİTME HAKKI VAR MI?

Peki, kanunlar Öcalan'la ilgili ne diyor? Adalet ve İçişleri Bakanlığının 'Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmeliğin' 5. maddesi şöyle:

MADDE 5 – (1) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç, yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarında bulunanlar da dâhil olmak üzere, güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlülere; ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, Cumhuriyet başsavcısının onayıyla yol süresi hariç iki güne kadar cenazeye katılması amacıyla izin verilebilir.

fft81_mf2474213.jpeg