Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u öldürenlerden, "Ne kadar zaman alırsa alsın" mutlaka hesap soracaklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi olarak atanan Şerik Zafer'in onuruna düzenlenen törende, konuşmasına "Selamünaleyküm" diyerek başladı.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi olarak atanan Şerik Zafer'in onuruna bakanlık binasında düzenlenen törende konuştu.
 
Konuşmasına "Selamünaleyküm" diyerek başlayan Kerry, Amerikalı serbest gazeteci Steven Sotloff'un IŞİD tarafından infaz edilmesini gösteren görüntüye atıfta bulunarak bu görüntülerin "İslam'ın gerçek yüzünü" temsil etmediğini vurguladı.
 
Kerry, "İslam'ın gerçek yüzü, IŞİD'in, terörist katillerin ölçülemez vahşetine dünyanın bir kez daha tanıklık ettiği dün gördüklerimiz değil. Ortadoğu'daki cesur insanların hikayelerini anlatmak için Florida'daki evini terk eden Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, bir maskenin arkasında saklanan bir korkağın ortaçağa özgü vahşet eylemiyle aramızdan alındı" dedi.
 
"Bu barbarlığın ve kötülüğün maalesef dünyada yeni olmadığını" ifade eden Kerry, "Dün tanık olduğumuzdan, ondan önce de James Foley ve din ya da mezheplerinden dolayı insanların toplu olarak inanılmaz düzeyde vahşetle öldürülmesinden daha net bir kötülük tanımı düşünemiyorum. Bu türden vahşet ve kötülüğe karşı daha önce savaş verdik. Bana inanın, bu savaşı tekrar vereceğiz. Suriye'de James Foley ve Steven Sotloff'u öldürenler şunu bilmeli ki ABD ne kadar zaman alırsa alsın onlardan hesap soracaktır" diye konuştu.