ABD'nin bu çıkışına cevap veren TSK ise, "ABD unsurlarının orada ne işi var! Unsurlar çekilsin, biz vuracağız" diyerek operasyona devam etti ve PKK'nın en büyük cephaneliğini vurdu. 

Türk Hava Kuvvetleri'nin 10 Eylül gecesi terör örgütü PKK'nın çok sayıda kampına yönelik operasyonu öncesi, ABD'lilerin harekatı engellemeye çalıştığı öğrenildi. Irak'ın kuzeyindeki koordinasyon merkezindeki ABD subayları aracılığıyla, TSK'ya "Harekatı durdurun, o bölgede unsurlarımız var" mesajı gönderildi. Ancak TSK bu talebe çok net bir şekilde yet yanıtı vererek, PKK'nın en büyük cephaneliğinin de hedef alındığı operasyonu gerçekleştirdi.

"O BÖLGEDE UNSURLARIMIZ VAR VURMAYIN"

Aydınlık gazetesinin ulaştığı bilgilere göre olay şöyle gelişti: TSK'ya bağlı jetlere 24 Temmuz gecesi başlayan operasyonları çerçevesinde, 10 Eylül gecesi terör örgütünün kamplarına harekat planlaması yapıldı. Bu çerçevede harekattan kısa bir süre önce, Irak'ın kuzeyindeki koordinasyon merkezi aracılığıyla "Irak'ın kuzeyinde bazı terör kamplarına hava harekatı icra edeceğiz" bilgilendirmesi yapıldı. Bunun üzerinde merkezlerinden talimat aldığı bildirilen ABD subayları, Türk muhataplarından "harekatın durdurulmasını" istedi. ABD'lilerin gerekçesi "O bölgede unsurlarımız var" oldu.

"ÇEKİLİN, VURACAĞIZ"

Bunun üzerine Türk subayları gelişmeden Genelkurmay karargahını haberdar etti. Karargahtan verilen yanıt "Terör kampları olduğu kesin. ABD unsurlarının orada ne işi var. Unsurlar çekilsin. Biz vuracağız" oldu. ABD'lilerin tüm engellemelerine rağmen harekat gerçekleştirildi.

İMHA ENGELLENMEYE Mİ ÇALIŞILDI?

Harekat sonunda, TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki 1 cephanelik olarak bilgi aldığı Gare Kampın'nda 4 cephanelik çıktı. Bölgede 2 saat süren yoğun patlamalar yaşanmış, bu da basına yansımıştı. Ankara güvenlik bürokrasisi ABD'nin harekat öncesi girişimi için "örgütün en büyük cephaneliğinin imhasını mı engellemeye çalıştılar" sorusuna yanıt arandığı öğrenildi.