ABD: Türkiye ve Gülen Arasında Seçim Yapmamız Gerekmiyor!






ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau yaptığı basın açıklamasındaWashington'un FETÖ lideri Gülen'in iadesi ileTürkiye'yle olan ortaklığı arasında bir seçim yapmasının gerekmediği belirtildi.
"HAYIR BÖYLE BİR DURUM YOK"
ABD Dışişleri Sözcüsü Elizabeth Trudeau, "Biz, tüm iade anlaşmaları kapsamında gereken sorumluluklara göre hareket edeceğiz ve bu Türkiye'yle olan derin ve kalıcı ortaklığımızdan tamamen ayrı ve farklı" dedi. Trudeau, ABD'nin Gülen'in iadesi ile Türkiyearasında bir seçim yapmaması gerekip gerekmediğine dair bir soruya da, "Hayır, böyle bir durum yok" cevabını verdi.
"YA FETO YA TÜRKİYE"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin er veya geç tercih yapması gerektiğini belirterek, "Ya FETO ya Türkiye" diye konuşmuştu.
"ABD BU DURUMU MEMNUNİYETLE KARŞILAYACAK"
Trudeau iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin Suriye'de tamamen IŞİD'i hedef alacak şekilde tasarlandığı takdirde ABD'nin bu durumu memnuniyetle karşılayacağı kaydedildi.
Dışişleri Sözcüsü şu ifadeleri kullandı;
"Şu konuda oldukça netiz, Rusya eğer IŞİD'e karşı mücadelede yer almakla, uluslararası toplumun açıkça dahil olduğu terör tehdidiyle savaşmakla ilgileniyorsa, biz bundan memnuniyet duyarız."