Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İsveç'te bugün düzenlenmesi planlanan "15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası" panelinin iptal edilmesinin ifade hürriyetine karşı bir tutum olduğunu vurguladı.
Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsveç’in basın özgürlüğü konusunda, dünyadaki en eski yasal mevzuata sahip ülke olarak bilindiğini, panelin iptalinin bu gelenekle bağdaşmadığını belirterek, “İsveç'te 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatılması için planlanan panelin iptal edilmesi, ifade hürriyetine karşı bir tutumdur.” ifadelerini kullandı.
Bazı Avrupa ülkelerinde PKK propagandası yapan etkinliklere izin verildiğine dikkati çeken Çelik, darbe girişiminin anlatılmasına İsveç'te izin verilmemesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Çelik, “Bu temel demokratik değerlere aykırı bir yaklaşımdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, DEAŞ ve PYD terör örgütlerinin tüm insanlık için tehlike olduğunu ifade eden Çelik, bunlarla mücadele etmenin demokrasiyi korumak için şart olduğunu vurguladı.
Çelik, şunları kaydetti:
“İsveç makamlarını FETÖ ile mücadele konusunda yanımızda görmek isteriz. Paylaştığımız demokratik değerler bunu gerektirir. FETÖ en karanlık terör örgütlerinin başında gelmektedir. FETÖ ile mücadele demokratik değerlerin korunması mücadelesidir.”