Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 405 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 87 gündeki (7 Temmuz-1 Ekim) terör saldırılarında 139 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 36 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 452 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 180 terörist etkisiz hale getirildi, 27'si yaralı 115 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 702 kişi gözaltına alındı, bunlardan 753'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 405 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Son 24 saatte yaşananlar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir astsubay ve uzman çavuş şehit oldu. Saldırıyı, 2 PKK'lı teröristin gerçekleştirdiği değerlendiriliyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı.

Mardin'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Bitlis'te terör örgütü mensuplarınca sözde "şehitlik" olarak adlandırılan bölgede inşa edildiği ve kullanıldığı değerlendirilen yapıların yıkılması amacıyla düzenlenen hava destekli operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yaralı ele geçirildi. Çıkan çatışmada 3 vatandaş yaralandı.

Şırnak'ta hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için operasyon düzenleyen polis ekiplerine saldırıda bulunacakları sırada patlayıcının ellerinde infilak etmesi sonucu 2 terörist öldü.

Mardin'in Savur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polis lojmanlarına düzenlenen roketatarlı saldırıda bir başkomiser yaralandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, fünyeyle patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Yüksekova'da askeri birlik ve polis aracına terör örgütünce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Mardin Valiliğinden, terör örgütü PKK mensuplarınca Kızıltepe ilçesindeki Şenyurt Jandarma Komutanlığı'na 2 kilometre uzaklıkta bulunan menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının 19.00'dan itibaren ilçe genelinde uygulanacağı açıklandı.

Muş'un Bulanık ilçesinde, terör örgütü PKK ile bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin "okulların bir hafta süreyle boykot edilmesi" çağrısına uymayan 7 köy okuluna saldırı düzenlendi, okullarda hasar meydana geldi.

Ağrı Dağı kırsalında terör örgütünden kaçan 2 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

DBP Halfeti İlçe Eş Başkanı gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Hasan Alkan'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Dicle ve Eğil ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Bitlis Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon bölgesine "canlı kalkan" olmak maksadıyla gelerek, güvenlik güçlerini engellemek ve bölgeye girmek isteyen aralarında HDP Bitlis milletvekillerinin bulunduğu gruptan 21 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden, 28 Eylül'de askeri konvoya düzenlenen roketatarlı saldırıya ilişkin 32 şüphelinin emniyete götürüldüğü, işlemlerinin ardından 31'inin serbest bırakıldığı bildirildi.

Van'ın Başkale ilçesinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir eve, el yapımı patlayıcı atıldı. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, evde hasar meydana geldi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, Pervari ilçesinin Köprüçay ve Palamutlu köyleri arasında kalan ormanlık arazide çalılıklar altına gizlenmiş vaziyette, uzun namlulu silaha ait 613 fişek, 5 şarjör, 1 dürbün, 2 piknik tüpü, 150 metre uzunluğunda kablo, 1 radyo ile yaşam malzemeleri bulundu. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.