A HABER'in özel haber ve analiz programı 'Yaz Boz'da dün gece 'ASELSAN'daki şüpheli intiharlar' mercek altına alındı. Programda ölümünün ardındaki giz perdesi aralanamayan ASELSAN'ın genç ve başarılı Mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen 'Yaz Boz'a tüyleri diken diken eden iddialarda bulundu.
"OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER!"

ODTÜ'yü 3,5 yılda bölüm ikincisi olarak bitiren Oğlu Hüseyin Başbilen'in 10 yıldır ASELSAN'da görev aldığını belirten acılı baba, önemli projeleri onun onayladığına dikkat çekti.

Oğlunun Türkiye'nin savunma sistemi için elzem Milli Tank Projesi'nin sunumunu yapacağı gün öldüğünü dile getiren Başbilen, şu sarsıcı açıklamaları yaptı: Jandarmalar olay yerine beni yaklaştırmadı. Borcundan intihar etti dediler, ama oğlumun son model aracı, bankada parası, hisse senetleri vardı. ASELSAN yetkilileri taziye ziyaretinde 'Bu işin peşini bırakmayacağız' dedi, ama gidiş o gidiş, ne arayan ne de soran var. Sonuç yok. savcıya gittim, 'yüzde 100 intihar' dedi. Köylüler oğlumun cesedinin olduğu aracı görmüşler. Muhtar ifadesinde 3 aracın geldiğini söyledi. Oğlum inançlı, yardımsever bir insandı.

"ÇELİŞKİLİ İNTİHAR MEKTUBU!"

Oğlum henüz iki aylık evliydi, intihar edecek hiçbir sebebi yoktu. Sözde intihar mektubu ortaya çıktı. Sonradan' imza' koydular! Bu intihar mektubuna dayanarak dosyayı kapattılar. Otopsi raporunda yanlışlık yaptık' dediler. 2011'den beri 5 savcı değişti. Yine oğlum bulunduğunda atardamarları kesikti ama araçta hiç kan yoktu. Ayrıca oğlumun çantası boştu, flaş diski ve laptop'u da kayıptı, hala bulunamadı. Oğlumun psikolojik sorunları olduğunu söylediler, ama hayatı boyunca grip ilacı dışında başka ilaç kullanmadı.

"İKİ KİŞİYİ AYNI ANDA VURABİLEN KURŞUN İCAT ETTİ"

Oğlum Milli Tank Projesi'ne gönüllü başladı. "ASELSAN'da bir projeye tamam demezsem o proje uygulanmaz' derdi. Oğlum aynı anda iki kişiyi vurabilen kurşun icat etmiş. Ayrıca gece görüş dürbününü Genelkurmay Başkanı'na sundu. Genelkurmay Başkanı oğlumun alnından öpmüş. Ölümünden sonra sessiz telefonlar geldi. Hastaneye gitmediği halde 'hastanede yattı' kağıtları çıkardılar. ABD oğluma cazip tekliflerde bulunuyordu, o gitmedi. Ciğerim yanıyor, pencerede her gün oğlumu bekliyorum. Her gece rüyamda görüyorum. Oğlumun ölmeden önce yiyemediği son poğaçasını bana verdiler. 8 yıldır o poğaça bozulmadı. Allah'ın hikmeti diyoruz. Olayın aydınlatılmasını istiyorum."