HAKKARİ 'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde 8 asker şehit oldu. Çatışmanın yaşandığı Çığlı Köyü PKK için bakın ne anlama geliyor!

Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını bildirdi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

PKK'LILARIN GEÇİŞ NOKTASI

Çatışmanın yaşandığı Çığlı Köyü teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor. 3 Mayıs'ta bölgede mayın arama tarama çalışması yürüten Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın şehit olmuştu. Bunun ardından Hakkari Valiliği 4 Mayıs'ta Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: "İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyü’nün sınıra yakın konumu itibariyle bölücü terör örgütü mensuplarının sınır bölgesinden ülkemize geçişinin engellenerek etkisiz hale getirilmesi ve muhtemel terör eylemlerinin engellenerek bölgenin kolluk kuvvetlerimizce temizlenmesi/arındırılması, bozulan asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeninin tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyünde 4 Mayıs 2016 günü saat 00.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, Çığlı Köyü’ne giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

SABAH 07:00 İTİBARİYLE 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri kaynaklar, Hakkari Çukurca’daki acı olay sonrası Şırnak bölgesinde devam eden sıcak takip ve çatışmalarda bu sabah saat 07.00 itibariyle toplam 15 teröristin öldürüldüğü bilgisini paylaştılar.

BÖLGEYE F-16 UÇAĞI GÖNDERİLDİ, 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."