Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 183 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 1183 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait 21 savaş uçağı ile Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.50 ile 05.30 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenlendi.

Kamplarda tespit edilen 64 hedefe 80 adet "modern akıllı" mühimmat atıldı. İlk belirlemelere göre, en az 60 teröristin etkisiz hale getirildiği, hedeflerin tam isabetle vurularak tamamen imha edildiği; Gara'da bulunan şu ana kadarki en büyük mühimmat deposunun da havaya uçurulduğu öğrenildi.