Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 8 terörist etkisiz hale getirildi.

YURTİÇİNDEKİ OPERASYONLAR

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 330 kişi gözaltına alındı, bunlardan 622'si tutuklandı.

Muş'un Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği olaya ilişkin yakalanan 2 şüpheli de tutuklandı.

HAVA OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 620 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde, 16 askerin şehit olduğu, 6 asker yaralandığı saldırının ardından F-16 ve F-4 uçaklarıyla yapılan bombardımanda Irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK kamplarına düzenlenen hava saldırısında kamplardaki lojistik sağlayan bölgelerin ve sığınakların imha edildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar 2 gün süren hava ve kara destekli operasyonlarda 100’e yakın PKK’lı teröristin öldüğünü açıkladı.