10 Ağustos'ta birinci turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Konsensus, Genar, Anar, ORC, Gezici ve MAK gibi büyük anket şirketleri arka arkaya kamuoyu araştırmaları yapıyor. 

Peki anketlere göre Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında hangi aday önde?

Sizler için 6 büyük anket şirketinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yapmış olduğu son anketleri biraraya getirdik. 6 anketşirketinden 5'inin verilerine bakılacak olursa AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi birinci turda kazanacak görünüyor. 

KONSENSUS EN YÜKSEK, GEZİCİ EN DÜŞÜK

Cumhurbaşkanlığı anketinde Tayyip Erdoğan ile Çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu arasında en fazla farkı Konsensus araştırma şirketi veriyor. 

Konsensus verilerine göre Başbakan Tayyip Erdoğan yüzde 58.2 oy ile birinci turda Köşk'e çıkacak. Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 30.3'te kalırken Selahattin Demirtaş'ın oy oranı da yüzde 11.5 olarak görünüyor. 

Anket firmaları içinde Erdoğan'ın birinci turda seçilemeyeceğine işaret eden tek sonuç Gezici araştırma şirketine ait. Gezici'nin anket verisinde Erdoğan yüzde 47.2 oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu da yüzde 45.5 oranında oy alıyor görünüyor. Ancak Gezici dışındaki tüm anket şirketleri Erdoğan'ın birinci turda seçileceği bir sonuç ortaya koyuyor. 

İŞTE 6 ANKET ŞİRKETİNİN CUMHURBAŞKANLIĞI TAHMİNİ


Cumhurbaşkanlığı seçim anketleri 5 şirketin.jpg