Mısır'da yapılan katliamlar ve son olarak 529 kişi hakkında verilen idam kararlarını protesto etmek üzere program düzenlendi. 20 Nisan Pazar günü saat 16:00'da Sefaköy Metrobüs çıkışında yapılacak olan protesto gösterisine Erem Şentürk, Arş. Yazar Turan Kışlakçı, İhvan Türkiye Temsilcisi Ahmet Yusuf, sanatçı Uğur Aslan, yazar Abdurrahman Dilipak da katılacak. Gösterilerde Grup Yürüyüş ve sanatçı Eşref Ziya da sahne alacak.

İŞTE BİR İNSAN TOPLULUĞU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Mısır'ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına "darbe" dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. "Biz kediye kedi deriz" diyen batı dünyası apaçık darbeye darbe diyememiştir. Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlenmektedir.
Mısır'da bu hafta 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edilmiştir. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır'daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Bizler BİR İNSAN TOPLULUĞU olarak bu hukuksuz kararı şiddetle kınıyoruz. Zira bu karar inanan insanlara karşı yapılan açık bir zulümdür. Bizler zulmü alkışlamayız zalimi de asla sevmeyiz.

Mısırda 529 idam kararı , bağımsız bir yargının aldığı karar değildir. Bu karar cuntanın ölüm listesidir. 
Mısır darbe mahkemeleri "savunma hakkını" ihlal ederek aldığı idam kararları ile toplum üzerinde baskı kurmuştur. Alınan bu kararlar hukuk dışıdır asla kabul edilemez.

Okyanus sahillerine 529 balina vursa feryat ederler, Mısır'da insanların idam edilecek olmasına ses çıkarmamasına anlam veremiyor bu karar karışısında sessiz kalan herkesi ayrıca kınıyoruz.

Bizler, BİR İNSAN TOPLULUĞU olarak uluslar arası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını kınamaya ve durdurmaya davet ediyoruz. Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bu vesileyle, 21'inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyor, Siz değerli İSTANBULLURI Bu zulme karşı ses vermeye davet ediyor herkese saygılar sunuyoruz.

Değerli basın mensuplarımızın bilgilerine.