Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Varto ilçesinde güvenlik güçleri ve bölücü terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmada 4 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Bir YDG-H üyesi ise 9 Kaleşnikof ve 5 roketatarla birlikte yakalandı. Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Muş'un Varto ilçesinin Hınıs çıkışında güvenlik kuvvetleri ile 16 Ağustos günü saat 20.30'da çatışmaya giren, 4 teröristin ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirildiği, Varto'da bir araçta 9 Kaleşnikof, 5 roketatarla YDG-H üyesinin sağ olarak yakalandığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalar şöyle:

"Muş / Varto İlçe merkezinde devam eden terör eylemleri esnasında, Muş / Varto İlçesi Hınıs çıkışında, Jandarma Özel Harekât unsurları ile Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler arasında çıkan silahlı çatışma sonucu, dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir"

SİLAH GETİREN YDG-H ÜYESİ YAKALANDI

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle devam etti: Muş / Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından, yapılan yol kontrol ve araması esnasında, durdurulan araç içerisinde bulunan YDG-H üyesi bir şahıs yakalanmıştır.


 
Araç içerisinde yapılan aramada; dokuz adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, beş adet RPG-7 Roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.

tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan kısa süreli çatışmada Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından bir terörist etkisiz hale getirilmiştir."

TUZAKLAR İMHA EDİLDİ 

İlçe merkezinde gasbettikleri İl Özel İdaresine ait iş makinesiyle  ilçe girişi ve mahalle aralarındaki 15 farklı noktaya hendek açıp patlayıcı  yerleştiren, köylerdeki vatandaşları ilçe merkezine getirerek canlı kalkan olarak  kullanan ve güvenlik güçlerine ateş açan terör örgütü PKK mensuplarının, Kulan  bölgesinden ilçeye giriş yaparak saldırılarını gerçekleştirdiği belirlendi. 


 AA'nın haberinde geç saatlere kadar yaşanan çatışmalarda 6 teröristin öldüğü, kaçan PKK'lıların 2 cesedi yanlarında götürdüğü iddia edildi. Operasyonun ardından açılan hendekleri  kapatmaya başlayan güvenlik güçleri, ilçedeki farklı noktalara yerleştirilen 120  kilogramlık patlayıcı ile tuzaklanmış 2 tüpü etkisiz hale getirdi. 

 Çatışmaların devam ettiği sırada ilçe girişinde durdurulan bir  otomobilde yapılan aramada da 15 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 roket  başlığı, 5 roket fünyesi, çeşitli silahlara ait 5 bin fişek ele geçiren güvenlik  güçleri, çatışmaların yaşandığı bölgede ise 4 Kalaşnikof marka uzun namlulu  silah, bir roketatar ve roket başlığı buldu. 
 
Operasyonların devam ettiği ilçede, güvenlik önlemleri de üst düzeyde  tutuluyor.