devlete borcu olanlara getirilen fırsatları geniş kitlelere anlatmak amacıyla tanıtımkampanyası düzenleyecek.

Bu kapsamda, 5 milyon civarındaki Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası borçlularına da mektup gönderilecek. 

Bakanlık, bu mektupla, araç sahiplerini borcunu ödemeye davet edecek.

13 EKİM'DE BAŞLIYOR

Torba yasanın Maliye Bakanlığı'nı ilgilendiren kısmının kamuoyuna tanıtımı amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nca kampanya gerçekleştirilecek.

Kampanya, geniş kitlelere ulaşılması amacıyla 17 farklı mecrayı kapsayacak. Kampanyaya, 'Vergide Fırsat Zamanı' sloganıyla 13 Ekim'de düzenlenecek tanıtım ile başlanacak ve kanundan yararlananların ilk taksit ödemelerini yapacağı son tarih olan 31 Aralık'a kadar devam edilecek. Vergi, trafik, nüfus, seçim ve askerlik para cezaları, araç muayene, öğrenim kredi borçluları yasanın getirdiği fırsatlar hakkında bilgilendirilecek. Bunun için karayolları üzerinde, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa havalimanlarında, toplu taşıma araçlarında, büyükşehir metro istasyonlarında ve kamu binalarında bilboard, megaboard, reklam panoları kullanılacak. Şehir merkezlerinde el broşürleri dağıtılacak. Tanıtım ve bilgilendirme stantları açılacak.

FIRSAT KAÇMASIN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'torba yasadan' en çok faydalanacak MTV veya trafik para cezası borçlularını 'bu önemli fırsattan' yararlanmaya davet etti.

30 Nisan 2014'ten önce tahakkuk eden MTV ile kesilen trafik para cezalarından 11 Eylül 2014 itibarıyla kesinleşmiş borçlara yapılandırma imkanı geldiğini belirten Şimşek, "Borç yükünde önemli bir indirim olacak" dedi. Şimşek, yasa kapsamına alınan konularla ilgili borcu olan herkesin, bundan faydalanması gerektiğini söyledi.