Soruşturmada ismi geçen CHP milletvekiliEren Erdem'in ise milletvekili olması sebebiyle isminin dosyadan çıkarıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında dönemin bir gazetede çalışan 7 gazeteci ve 1 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Haklarında ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütünü üye olmak’, ‘gizliliğin ihlali' ve terörle mücadele kanununa muhalefet suçlarından hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelileri yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı.

Başlatılan çalışma kapsamında harekete geçen İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul, Ankara, Bursa ve Malatya’da 8 adrese düzenlenen operasyonlarda Turan A., Mehmet B., Emre E., Değer Ö.,Bayram K. ve polis memuru M.B gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ufuk K. ve Kutlu E’nin ise Amerika’da olduğu öğrenildi.

Öte yandan, soruşturmada ismi geçen CHP milletvekili Eren Erdem'in milletvekili olması sebebiyle isminin dosyadan çıkarıldığı belirtildi.