Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonların başarıyla tamamlandığı Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri  teröristlerden arındırılırken, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyon ise  tamamlanma aşamasına geldi. Yaşamı hiçe sayan saldırılarını bu kez Şırnak merkez  ve İdil ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde  sürdürme çabasındaki teröristlere yönelik güvenlik güçlerince operasyon yapılması  bekleniyor. Teröristlerce yüzlerce çukurun kazıldığı, barikatın kurulduğu,  patlayıcının tuzaklandığı Şırnak, İdil, Nusaybin ve Yüksekova'da terör   saldırılarından ve canlı kalkan olarak kullanılmaktan endişe duyan aileler  evlerini terk ediyor
Çözüm Süreci'nde silah bırakmayan ve kırsaldaki  saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK, güvenlik güçlerince yürütülen  operasyonlarda aldığı ağır darbeye rağmen bölgedeki bazı yerleşimlerde yöre  insanına zarar veren eylemlerini sürdürmeye çalışıyor. 
 Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinin terör örgütü PKK mensuplarından  temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması,  patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma  yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak  Demirci" ve "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları başarıyla tamamlandı. Bu  sayede iki ilçe teröristlerden temizlendi.
 Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 28 Kasım 2015'te ilan edilen sokağa  çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda 6 mahallenin yüzde 95'i  teröristlerden arındırıldı.
 Teröristler saldırılarını sürdürüyor
  Söz konusu ilçelerde büyük kayıp veren terör örgütü PKK, yaşamı hiçe  sayan saldırılarını bu kez Şırnak merkez ile İdil ilçesi, Mardin'in Nusaybin ve  Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde sürdürmeye çalışıyor.
 Teröristlerin, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden  saldırıları nedeniyle güvenlik güçlerince başta İdil olmak üzere diğer  yerleşimlerde de operasyon yapılması bekleniyor.
 AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Şırnak  merkezde teröristlerce ilk olarak Dicle ardından da Yeni, Bahçelievler, Yeşilyurt  ve Cumhuriyet mahallelerinde 300'ü aşkın çukur kazıldı, barikat kuruldu.
 Şırnak'ın İdil ilçesinde ise terör örgütü PKK mensupları, 2 ay önce  Atakent Mahallesi'nde daha sonra Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde kazdıkları  çukur ve kurdukları barikatlara patlayıcılar tuzakladı.
 - Terör korkusu yüzünden evlerini terk ettiler
    İlçe merkezi 5 mahalleden oluşan İdil'in 3 mahallesinde 200'ü aşkın  çukur ve barikatın oluşturulması üzerine tedirgin olan ilçedeki vatandaşlardan  büyük bölümü, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla bağlı köyler ile Mardin, Batman,  Gaziantep, Adana, Mersin ve İstanbul'daki yakınlarının yanına sığınmak ya da bu  kentlerde ev kiralamak zorunda kaldı.
 İlçede yaşayan 27 bin kişiden yaklaşık 20 bini teröristlerin  saldırılarından duydukları endişe nedeniyle evlerini terk etti.
 Bu gelişmeler üzerine Şırnak Valiliği tarafından İdil ilçe merkezi ile  Dirsekli köyünde, terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla  tuzaklanmış çukurların ve barikatların kapatılması, halkın can ve mal  güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nca dün saat 23.00'ten  itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar için ilçeye çok sayıda  güvenlik görevlisi ve zırhlı araç sevk edildi.
  - Nusaybin'de 6 mahallede çukur kazıldı   Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise yaklaşık 5 ay önce teröristlerce  Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde kazılan çok sayıda çukur ve  barikata patlayıcı yerleştirildi. Bunun üzerine kaymakamlıkça ilk olarak 1 Ekim  2015 günü 6 gün süreyle söz konusu 4 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu  kapsamda güvenlik güçlerince operasyon gerçekleştirildi.
 
  
 
    Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez  ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra güvenlik güçlerince  yapılan çalışmalarda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı.
    Son olarak 14 Aralık 2015 günü Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve  Yenişehir ilçelerinde ilan edilen ve 21 Aralık'ta ilçe genelinde uygulanan sokağa  çıkma yasağı 24 Aralık'ta kaldırılmıştı.
    Çok sayıda çukur ve barikatın bertaraf edildiği operasyonların  ardından PKK'lı teröristler, 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan  Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de 200'e yakın çukur kazdı, barikat kurdu,  patlayıcı tuzakladı.
 
    Yakın zamanda ilçedeki teröristlerin yakalanması, patlayıcı tuzaklanan  çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağının ilan  edilmesi beklenen Nusaybin'de teröristlerin saldırılarından vatandaşlar büyük  tedirginlik duyuyor.
 
    Bu nedenle çok sayıda aile Nusaybin'i terk etti. İlçeden ayrılan  vatandaşların bir kısmı İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'ya yerleşti, 15  mahalleden oluşan 90 bin nüfusa sahip ilçeden ayrılanların sayısı 20 bine ulaştı.
     Öte yandan, bazı ailelerin de Mardin ve Kızıltepe başta olmak üzere  çevredeki yerleşim birimlerinde ev kiraladığı, sokağa çıkma yasağının ilan  edilmesi halinde ilçeden ayrılarak buradaki evlere yerleşmeyi planladığı  öğrenildi.
   - Yüksekova'dan 30 bin kişi ayrıldı
 
    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cumhuriyet ve Orman mahallelerinde  teröristlerce oluşturulan 100'ü aşkın çukur ve barikata el yapımı patlayıcılar  yerleştirildi.
 
  Terör saldırıları nedeniyle ilçede operasyon yapılacağı  söylentilerinin yayılması üzerine çok sayıda aile Van ve Hakkari'ye gitti. 80 bin  kişinin yaşadığı Yüksekova'dan ayrılanların sayısının 30 bini aştığı tahmin  ediliyor.