Ankara’daki Otomobilin PKK’nın dört bombalı saldırı aracından üçüncüsü olduğu belirlendi. Aranan son araç Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkında çıktı. Araçta bomba düzeneği malzemeleri bulundu
Ankara Devlet Mahallesi’nde seyir halindeki bomba yüklü  otomobil ile askeri servislere düzenlenen intihar saldırısının altından  PKK üyesi  Abdülbaki Sömer çıkmıştı. İstihbarat birimleri kullanılan otomobil ile Sömer’in bağlantılarını incelediğinde PKK’nın elinde bombalı eylemlerde kullanılmak üzere başka bomba yüklü otomobillerin de bulunduğu tespit edildi.
Ankara saldırısıyla ilgili sorgulamada, şüphelilerden Arap Yakut’un bombalı saldırılarda kullanılmak üzere PKK’ya dört otomobil ayarladığı anlaşıldı. Bunlardan birinin İstanbul’da Sultanbeyli’deki polis merkezine düzenlenen saldırıda kullanıldığı ortaya çıktı. İkinci otomobilin ise  Adana’da yol kenarında patlatıldığı tespit edildi. İkiz plakalı bomba yüklü araçlardan birinin de  Ankara’da 29 kişinin öldüğü askeri servislere düzenlenen saldırıda kullanıldığı belirlendi. Soruşturmada Arap Yakup’un örgüte temin ettiği 34 HF 3100 plakalı Wolkswagen marka bir otomobilin ise hâlâ kayıp olması üzerine polis alarma geçti.
81 ile uyarı
İstihbarat birimleri bu gelişmeler üzerine 81 ilin valiliğine geçtiği uyarı notunda bombalı saldırıda kullanabilecek otomobil ile ilgili bilgi verdi. Saldırının İstanbul’da yapılabileceği belirtildi. SaldırıyıDiyarbakır’da öğretmenlik yapan B.Ç. ile Ş.O.’nun yapabileceği istihbaratı eklendi. İkilinin otomobili İstanbul’a bıraktıkları ve Diyarbakır’a döndükleri tespit edildi. Bu gelişmeler üzerine İstanbul’da üst düzey bombalı araç alarmı verildi.
2 PKK’lı yakalandı
Yapılan istihbarat bir çalıntı aracı Boğaziçi Üniversitesi’nin otoparkına bırakan biri kadın, iki PKK’lı terörist, Diyarbakır’da bomba alırken yakalandı. PKK’nın Lice kırsalından gelen Sinem Oğuz isimli bombacısı İstanbul  Beşiktaş’ta Funda Kaya isminde sahte kimlikle yakalandı. Sinem Oğuz, Boğaziçi Üniversitesi çalışanı R.Ü. isimli örgüt üyesinin yardımcı olduğu belirlendi. Ocak ayı sonunda yaşanan bu gelişmenin ardından polis kayıp olan dördüncü otomobili arama çalışmalarına devam etti. Dün Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü otoparkından gelen beyaz renkli şüpheli araç ihbarı üzerine polis yine alarma geçti. Aracın aranan dördüncü bomba yüklü otomobil olduğunun tespiti üzerine Boğaziçi kampüsü boşaltıldı. Bir polis helikopteri de kampüs üzerinde açırak çalışmalara destek verdi. Polis otomobilde sadece bomba düzeneklerinde kullanılan malzemeler bulundu. Polis patlaycının başka bir araçta yüklü olabileceğini düşünüyor.
Rektörlük: Asılsız
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ise yaptığı açıklamada, araçta bomba düzeneği bulunmadığını iddia ederken, “İlk incelemeler sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu, ayrıca araçta bomba düzeneği vb. tehlike arz eden bir durum olmadığı emniyet mensupları tarafından ifade edilmiştir” dedi.
Ankara’da ilk hedef polisti
Terör ve istihbarat ekipleri, Ankara saldırısında hedeflerinin 15 Şubat’ta Ankara’daki sinagog ve cemevi yakınlarında tedbir alan çevik kuvvet ekipleri olduğunu Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıl dönümünde düzenlenmesi muhtemel eylemler nedeniyle, çevik kuvvetin geri çekilmesiyle hedefi Merasim Sokak olarak değiştirdikleri belirlendi.
O araç Emniyet’e götürüldü...
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kapalı otoparkta bulunan şüpheli otomobilde yapılan ilk incelemede bomba düzeneği çıktı. Plakası da branda ile kapatılan araç, detaylı inceleme için çekiciyle emniyete götürüldü.