Sakarya ve adıyaman savcılıklarının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında Sakarya ve Adıyaman merkezli 31  ilde operasyon başlatıldı. 
115 KİŞİLİK LİSTE 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında 115 kişi hakkında  gözaltı kararı alınmasının ardından 27 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.Haklarında soruşturma yapılan 148 kişiden, 115'i hakkında gözaltı  kararı alındığı, operasyonların sürdüğü öğrenildi.
ADIYAMAN MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON 
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında zabıt katibi, infaz koruma memurları ve kamu personellerinin de bulunduğu 38 kişinin yakalanması talimatı verildi. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis, Adıyaman, Aydın, Bilecik ve Kocaeli’nde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 38 şüpheliyi gözaltına aldı. Adıyaman'da gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilirken, diğer şüphelilerin de kente getirileceği belirtildi.
31 ilde büyük operasyon: 153 kişi hakkında gözaltı kararı verildi