Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yukarı Tınaz Köyü'nün Yeniköy mezrasında yaşayan 47 yaşındaki Resul Bahadır bir gece gördüğü rüya sonrası akli dengesini yitirerek kümeste yaşamını sürdürmeye başladı. 30 yıldır yaşadığı kümeste yıkanmayan ve tıraş olamayan Bahadır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı psikologları tarafından uzun bir uğraş sonucu ikna edilerek Psikologların desteğiyle 80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Bahadır rehabilitasyon merkezinde banyo yaptırılarak, tıraş ettirildi.

80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sosyal hayata ilk adımını atan Bahadır, arkadaşlarıyla gün içerisinde hem eğitim görüyor hem de temel ihtiyaçları karşılanıyor.
Yaşadığı kümesten güçlükle çıkartılan Bahadır, sosyal hayata ilk adımını atarak Rehabilitasyon merkezinin bahçesinde uzun bir sürenin ardından arkadaşlarıyla zaman geçiriyor.
 
Eğitim görerek her geçen gün kendini geliştiren Bahadır, devletin uzattığı şefkat eline sıkıca sarıldı. Arkadaşlarıyla her gün doyasıya eğlenen Bahadır, artık mutlu.

Kaynak: Star