Şanlıurfa'da, kız arkadaşıyla telefonda kavga ettikten sonra cinnet getirerek iki asker arkadaşını öldürüp intihar ettiği öne sürülen piyade çavuş Umut Aslan'ın yakınları olayın içeriğinin net olmadığını savundu. Başbakan Davutoğlu ve Vali'nin açıklamalarına karşın, askerin amcası, 'Oğlumu sevgilisi yoktu' dedi.
Umut’un hayatdolu bir çocuk olduğunu ve kız arkadaşı olmadığını söyleyen amca Bülent Aslan, Umut’a son olarak cips gönderdiğini söyledi. Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesi, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu’nda göre yapan piyade çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve RamazanYel’i öldürdükten sonra intihar etmişti.

Haberin duyulmasının ardından Aslan’ın Ümraniye Altınşehir Mahallesi Ceylan Sokak’taki evine ateş düştü. Baba Musa Aslan, yakınları ve komşuları tarafından teselli edildi. Haberi duyunca yıkıldıklarını söyleyen amca Bülent Aslan, "İçimiz yanıyor. Sabah haber gelince şok oldum. Yıkıldık. Olayla ilgili olarak birisi şöyle olmuş, birisi böyle olmuş diyor. Zamanı gelsin her şey belli olsun o zaman görüşürüz" dedi.
Amca Aslan, yeğeni Umut’u ve son yaptığı görüşmeyi de şöyle anlattı.

"KIZ ARKADAŞI YOKTU"
"Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Neşeli bir çocuktu. Kız arkadaşı yoktu. Sigaradan başka bir kötü alışkanlığı yoktu. Hayat dolu gencecik bir çocuktu. Kendisiyle hayallerimiz vardı. Ailenin tek erkek çocuğuydu. Yeri ben de başkaydı. En son pazar akşamı konuştuk. Maddi sıkıntısı olup olmadığını sordum. Yok dedi. Telefonda soğuk olduğunu söyledi. İçlik gönderdik. Amca cips gönder dedi. Arkadaşının annesi göndermiş siz de gönderin dedi. Cipsi çok seviyordu. Kargoyla gönderdik. Hatta cipsin içinde telefonda gönderdik. Fotoğraf çeken telefon gönderme dedi yasak. Sadece sesini duymak istedik"

Öte yandan Ceylan Sokak’taki binalara da vatandaşların Türk bayrağı astığı görüldü.