İstanbul merkezli 20 ilde, "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 29 polis hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. İstanbul'da ilk kez yapılan bir operasyonun sosyal medyaya sızmaması da dikkat çekti.
 
İÇLERİNDE 6 EMNİYET MÜDÜRÜ VAR
 
29 şüpheli hakkında yakalama kararı verilen soruşturmada, biri 2'inci  sınıf, üçü 3'üncü sınıf, ikisi de 4'üncü sınıf emniyet müdürü olmak üzere 15  emniyet mensubu gözaltına alındı. Polislerin gözaltına alındıkları illerdeki işlemlerinin  tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği  bildirildi. 
 
MAHİR ÇAKALLI VE NAZMİ ARDIÇ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  tarafında başlatılan soruşturmada, gözaltı kararı olan isimler arasında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da var.
 
Hakkında açılan adli idari soruşturmanın ardından geçen  yıl meslekten ihraç edilen Çakallı ile bazı polisler gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor. Şüpheliler ''Casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel  verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye  teşebbüs"le suçlanıyor.
 
ŞANLIURFA'DA 1 BAŞKOMİSER, 4 POLİS MEMURU
 
Soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da 1 başkomiser ve 4 polis memuru  gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından İstanbul'a  gönderilecek.