CİZRE ve Silopi'de Polis ve Jandarma Özel Harekât timleri, PKK’lı teröristleri temizlemek için dev operasyon başlattı. Önceki gece başlatılan kapsamlı operasyonlara iki tuğgeneral komuta ediyor.

Jandarma ve polis özel harekât timlerinin de destek verdiği, yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyona iki tuğgeneral komuta ediyor. İlçe merkezine giren tanklar, barikatları ve hendeklerdeki bombaları yok ediyor.

Özel harekât polisleri ve jandarmanın tek tek evlere girerek teröristleri aradıkları kaydedildi. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle ilçe sakinlerinin gıda ve su sorunu yaşadığı bildirildi. Çatışma ve yasak nedeniyle halk, ilçeyi terk edemiyor.

250 PKK'LI ABLUKAYA ALINDI

Silopi’de yaklaşık 100, Cizre’de ise 150 PKK’lının olduğu ileri sürülürken, operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi. İlk kademede terör örgütünün barikat ve hendeklere yerleştirdiği bombaların imha edileceği, ikinci kademede ilçelerin teröristlerden temizleneceği, üçüncü kademede ise bütün evlerin aranacağı belirtildi.

İLK GÜNÜN BİLANÇOSU : 12 TERÖRİST

Operasyonlara Şırnak’ta konuşlu Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı ile Silopi’de 172. Zırhlı Tugayı’ndan taburlar katılıyor.

Bölgedeki Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri de operasyonda iki tugayın komutası altında yer alıyor. Operasyonlarda dün saat 16.00 itibariyle 12 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

AHMET DAVUTOĞLU : 12 KRİTİK İLÇE VAR

Güneydoğu'da başlatılan büyük temizlik operasyonu için konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu söyledi. Bu ilçelerin bir çoğunda kontrol sağlandığını belirten Davutoğlu, operasyonların Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit’e yoğunlaşıldığını söyledi.

Davutoğlu, “Şimdi başlayan mücadele, özellikle Cizre ve Silopi mutlak olarak bunlardan temizleninceye kadar sürecek” dedi.