Teog sınavında kimler ek puan alabilir?

Sekizinci sınıfların girdiği teog sınavı sonrasında hem öğrencileri hem de velileri heyecan kaplar. Çünkü sınav sonrası teog puan hesaplama işlemleri gerçekleştiren öğrenciler, hangi liselerde okuyacaklarına da bir nevi karar vermiş olurlar. Bu yüzden teog sınavı ortaöğretime geçecek sekizinci sınıf öğrencileri için oldukça önem taşımaktadır. Teog sınavında ek puan alacak öğrencilerin de belirlenmesi gündeme gelir. Bunun için Tübitak kendi bünyesinde bazı özel dersler ile eleme yapar ve dereceye girenler arasında kura çekilişi olur. Bu sınava girmek için coğrafya, biyoloji, fizik, matematik, kimya, bilgisayar, matematik, edebiyat, psikoloji ve Türk dili alanlarında projeler hazırlamanız gerekir.

Teog puan hesaplamak için tıkla

Tübitak projeleri değerlendirmesinde ne olur?

·        Tübitak tarafından düzenlenen proje sınavında öğrenciler fizik, kimya, matematik, Türk dili, edebiyat, coğrafya, biyoloji, psikoloji, bilgisayar gibi derslerden proje hazırlamaları gerekir.

·        Yapılan projelerin uygun olması ile birlikte derecelendirmeye girmeye hak kazanırsınız.

·        Eğer projeleriniz uygun bulunmazsa değerlendirmeye alınmadan elenirsiniz.

·        Proje sonuçlarını Tübitak resmi sitesinden görebilirsiniz.

Teog ek puan sınavında sanat ve spor dallarında istediğini bulamayan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı kurslar açmakta ve bu kurslar sayesinde eğitimlere giderek başarınızı yükseltebilirsiniz. Tübitak bu eğitimlere katılan öğrencilerin başarılarını takip ederek teog sınavında ek puan alma hakkı kazanılabilmektedir.