Dershanelerin izleri tümden silinecek!

 
Özel okula dönüştürülme çalışmaları hızla süren ve 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine izin verilmeyecek olan dershanelerin izleri tümden siliniyor. Milli eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde dershanelerin önümüzdeki eğitim öğretim yılında da faaliyet gösterecekmiş gibi Reklam yaptığını belirleyerek bu tür girişimlerde bulunmamaları için uyarıda bulunmuştu.

Dershanelerin reklam yapmalarının önüne geçilmesi için yeni bir tedbir daha geldi. Buna göre dershanelerin reklamının yer aldığı saat ve takvim gibi malzemeler okullardaki idari odalarda, bürolarda ve sınıflarda bulundurulmayacak. Diğer taraftan dershane öğretmenlerinin belirli şartları yerine getirmeleri durumunda kamuya atanacağı açıklanmıştı.

Bu kriterlerden bir de 'Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifikasına sahip olma' maddesi idi. Fakat bu sertifikayı almak isteyen dershane öğretmenleri, şu anda dershanelerde çalışmaya devam ettiklerini, başka bir ilde sertifika eğitim programına katılmaları durumunda işsiz kalacaklarını ve kendi illerindeki üniversitelerden sertifika alabilmeleri için kontenjanlar açılmasının kendileri için uygun olacağını Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmişlerdi. Bunun üzerine bir çalışma yapan Bakanlık, bütün illerdeki talepleri toplayarak Yükseköğretim Kurumu'ndan(YÖK) bir çalışma yapılmasını istedi.

YÖK'ten de dershane öğretmenleri için müjdeli bir haber geldi. Buna göre YÖK, 72 ilde üniversiteler bünyesinde pedagojik formasyon eğitim programı için yaklaşık bin 500 civarında kontenjan açıldığını açıkladı. Bu kolaylık sayesinde dershane öğretmenleri kamuya atanıncaya kadar geçen sürede hem  dershanede çalışmaya devam edecekler hem de ikâmetlerine en yakın yerden bu sertifikayı alabilecekler.