Ankara’da uluslararası bir uyuşturucu kartelinin Ortadoğu’da ürettiği yüklü miktarda eroini Türkiye üzerinden Avrupa’ya sevk edeceği bilgisine ulaşan polis, yaptığı çalışmaların ardından operasyon için düğmeye bastı. Narkotik ekipleri, Ankara Ostim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir depoda yüklü miktarda uyuşturucunun Avrupa’ya sevk edilmek üzere tutulduğunu belirledi.
 
Depoya baskın
 
Polis, yaptığı çalışmaların ardından söz konusu depoya operasyon düzenledi. Depoya yapılan baskında saf halde 557 kilogram eroinele geçirildi. Operasyonda, depoda bekçilik yapan bir şebeke üyesi de gözaltına alındı. Ele geçirilen eroin ve gözaltına alınan şüpheli Ankara Emniyeti’ne getirildi.
Uluslararası uyuşturucu kartelinin yüklü miktardaki eroini, Ortadoğu ülkelerindeki bir üretim tesisinde ürettiği öğrenildi. Eroinin üretildikten sonra yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokularak Ankara’daki depoya yerleştirildiği belirtildi. Eroinin burada bir süre tutulduktan sonra Avrupa ülkelerindeki pazarlara sevkedileceği kaydedildi. Ele geçirilen saf eroinin ham madde değerinin 80 milyon TL, uyuşturucu maddenin işlendikten sonra sürüleceği piyasadaki değerinin ise yaklaşık 560 milyon TL olduğu ifade edildi. Ankara polisi, şimdi bu uluslararası uyuşturucu kartelinin diğer bağlantılarına ulaşmaya çalışıyor. Yakalanan uyuşturucunun, son yıllarda tek seferde ele geçirilen eroin miktarında rekor olduğu belirtildi. Ayrıca, ele geçirilen 557 kilogram eroinin 2014’te yapılan en büyük yakalama olduğu da kaydedildi. (Milliyet)