Merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden Kemal (43) ve Zeynep Aksoy (40) çiftinin en büyük oğlu Furkan Kaan Aksoy (18), küçük yaşta paralara merak sardı. Türkiye’nin 6 sıfırlı para kullandığı dönemde Aksoy, son altı yıldır düzenli olarak madeni ve kağıt paraları biriktirmeye başladı. Sürekli mezatlara giden ve geçmiş madeni ve kağıt para satan yerlerden paraları temin eden Aksoy, evinde bunları biriktirmeye başladı.
Yaklaşık 15 bin çeşit parayla koleksiyon yapan Aksoy, paralara gözü gibi bakıyor. Yaklaşık 200 ülkenin kullandığı eski para birimlerini elinde bulunduran genç, koleksiyonunu mümkün olduğunca geliştirmek istiyor.
Furkan Kaan Aksoy, bol sıfırlı paraları çocukluğunda bildiğini ifade ederek, “Her sene yeni çıkan paralar benim dikkatimi çekti. Daha sonra bu işi ilerlettim. 6 yıldır paraları antikacı ve mezatlardan almaya başladım. Bu zamana kadar 10 ila 20 bin lira arası bir masraf ettim. Elimde yaklaşık 200 ülkenin parası var. Yaklaşık 100 sene önce Almanya’da kullanılan, 1940’lı yıllarda da Macaristan’da kullanılan paralar elimde var” dedi.
Baba Kemal Aksoy ise “Oğlum paraları takip ediyordu. Başta bize hobi olarak geldi. Sonra profesyonel olarak biriktirince endişelendik. Biraz araştırma yapınca kendimi cahil olarak gördüm. Oğluma elimden geldiğince yardım ediyorum. Mümkün olduğunca kendi harçlıklarında paraları biriktirdi. Paraları çok kıymetli. Bize bile elletmiyor. Ama bunun işi böyleymiş. Yıpranmaması gerekiyormuş. Oğlum sayesinde bilgi sahibi olduk” şeklinde konuştu.