Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre; İlk tercih Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında başarılı savunmalar yapan avukatlar oldu. Amaç,FETÖ davalarının kumpas olduğu algısı yaratmak. Bu plan için ilk olarak 200 milyon lira ayrıldı. Tanınmış avukatlara açık çek ve astıronomik ücretlerle teklif götürdü. 

"TEKLİF GELDİ REDDETTİK"

Ergenekon ve Balyoz kumpasında hukuki mücadeleleriyle bilinen avukat Şule Nazlıoğlu Erol'a da teklif yapıldı.  Erol, “Kayseri Boydak soruşturmasının avukatı olmamız istendi. Elbette reddettik. ‘Neden kendi avukatlarınıza gitmiyorsunuz?’ sorumuza, ‘Bizim avukatlar artık baş edemiyor’ diye yanıt verdiler. Ücret olarak ‘ne kadar isterseniz’ diye açık çek önerdiler.” Cemaat’in sol kesimden avukatlara yöneldi ve “tatlı su solcularını tavlamaya çalışıyorlar” dedi.

"CELEPOĞLU İÇİN TEKLİF GELDİ REDDETTİM:

Avukat Celal Ülgen de teklifi reddeden isimlerden... Ülgen, "MİT TIR’ları davasında Hamza Celepoğlu’nun avukatlığını üstlenmem istendi. Kendilerine bu davanın cemaatle ilişkisinin olup olmadığını araştıracağımı söyledim. Ahmet Zeki Üçok’a ve tanıdığım askerlere sordum. Hepsinin düşüncesi aynıydı. Teklifi reddettim" diye konuştu.

Avukat Vural Ergül ise MİT TIR'ları davasında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını aldı. 

ÖMER KAVİLİ KABUL ETTİ

Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ile Çarşı Grubu'nun avukatlığını yapan "Liberal solcu" olarak bilinen avukat Ömer Kavili de teklifi kabul edenler arasında. Kavili, eski İstanbul TEM Şube Müdürü Ömer Köse ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın avukatı oldu.