Otluca köyü yakınlarında sırtını Kırmızı Tepe ve Kara Dağlar'a yaslayan birlikte mücadele veren komandoların eğitim  esnasında seslendirdikleri "komando andı" dağlarda yankılanıyor. Komandoların ağır makineli tüfek ve patlayıcı dolu arazide oluşturulan "ateş altında sızma parkuru"nda yaptığı eğitimle komando her türlü koşula uygun yetiştiriliyor. Komandolar, karda batmamak için  ayaklarına özel yapım kar hedikleri takarak silah ve teçhizatlarını kış  şartlarına uygun kamufle ediyor.
 Komandolar, atış eğitimlerinde de top, havan, ağır ve hafif makineli silahlarla hedefleri vuruyor. Kayak eğitimi de alan komandolar, tam teçhizatlı olarak karlı arazilerden kayarak inebiliyor. Sümbül Dağı karşısında 5 taburdan oluşan  Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, her türlü hava ve iklim koşullarında operasyon  yapabilen sayılı birlikler arasında yer alıyor.
 KARLI DAĞLARDA OPERASYON
  Bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarına rağmen komandolar, terör  örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Karla kaplı dağlarda uygun  kamuflaj ve teçhizatla operasyon yürüten komandolara askeri helikopterler de  havadan destek veriyor. Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Ersin Durur, AA muhabirine  komandoların zorlu eğitimlerden geçtiğini anlatarak "Komandolar, Vatan toprağının  her karışında, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde, her türlü iklim, arazi ve  hava şartlarında görev yapabilen nitelikli askerlerdir" dedi. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına bağlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesinde de Mehmetçik gece gündüz demeden etkin mücadele yürütüyor. 2 bin 560 rakımlı tepede  kurulu üs bölgesinde komandolar, keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti  gerçekleştiriyor.
BİRLİK EN STRATEJİK NOKTADA
 Üs bölgesi komutanı Piyade Teğmen Cavit Tarık Sıtkı da birliğin bölgenin en stratejik noktasında bulunduğunu belirterek "Kırmızı Tepe yakın emniyet üs bölgesidir. Üs bölgesinde 24 saat esasına göre her türlü hava şartlarında keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti icra etmekteyiz. Bizler,  komandolar olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak maksadıyla her daim göreve hazırız" diye konuştu.