Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 78 yaşındaki Rıdvan Baskı'yı öldürdüğü iddia edilen kızı Vildan B. (44), eşi Aykut B. ve kızları P.B. (17), Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

12 Haziran 2011'de işlenen cinayetle ilgili Vildan B. ve eşi Aykut B., tutuklu yargılanırken; P.B., tutuksuz yargılanıyor. İlk kez hakim karşısına P.B.'nin ifadesi, anne ve babası salondan çıkarılarak alındı. Kendisine, poliste verdiği ifadesinde cinayeti babasının işlediğini söylediği hatırlatılan P.B., o gün gerçekleri anlatmadığını, bundan vicdan azabı duyduğunu belirtti.

Olay günü dedesinin annesiyle tartıştığını anlatan P.B., "Ben yan odada oturuyordum. Dedem, anneme vurmaya çalışmış. Annem ise 'Tamam baba yeter' diyordu. Bu sesi duydum. Sonra gürültü bir anda kesildi. Yanlarına gittiğimde annem dedemi yastıkla boğduğunu söyledi" dedi.

'CESEDİ SANTIKTA ÇIKARDILAR'

Cinayetin ardından annesinin Bursa'daki evlerinde bulunan babasını aradığını söyleyen genç kız, "Babam suçu üstlenmek istedi. Annem kabul etmedi. Daha sonra banyoda parçaladıkları cesedi çeyiz sandığı, poşet ve valize koyarak evden çıkarttılar. Cinayeti annem işledi" diye konuştu. Olayı anlatırken rahatsızlanan P.B.'ye, dışarıda bekleyen sağlık görevlileri müdahale ederek sakinleştirdi.

'YALAN SÖYLÜYORLAR'

Daha sonra ifade veren anne Vildan B. ise, babasını kesinlikle kendisinin öldürmediğini iddia etti. Bir kez daha salona alınan P.B., anne ve babasının verdiği ifadelerin okunmasını istedi. İfadelerin okunması üzerine genç kız, "Yalan söylüyorlar hakim bey" dedi.

ANNE İTİRAF ETTİ

Bunun üzerine Vildan B., ifadesini değiştirerek babasını öldürdüğünü itiraf etti. Vildan B., "Her şey babamın kızıma el kaldırması ve bana hakaret etmesi yüzünden oldu. Kendisini ben öldürdüm" dedi. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.