Canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerden 12’sinin kimliği dün akşam saatlerine kadar belirlenemedi. İlk incelemede canlı bombaların kullandıkları düzenek, bomba ve patlayıcı nın, Suruç’ta 34 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla aynı olduğu belirlendi.


Kanlı terör saldırısında iki canlı bombanın  demir bilyelerle güçlendirilmiş 10’ar kiloluk TNT patlattığı tespit edildi. Bu detayın ardından Suruç’taki saldırıyı aydınlatan Kriminal, Terör ve İstihbarat ekibiAnkara’daki olayda da görevlendirildi. 

16 AİLEDEN DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Ankara’daki saldırının da IŞİD bağlantılı saldırganlar tarafından yapıldığı ihtimali kuvvet kazandı. Canlı bombaların kimliklerinin belirlenmesi için IŞİD’e katılan ve canlı bomba eylemcisi olarak aranan 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındığı öğrenildi.

DNA örnekleri, kimliği belirlenemeyen 12 kişiye ait cenazelerle karşılaştırılacak. İlk değerlendirmelerde, faillerden birinin, Suruç’taki canlı bomba eylemi yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi yunus emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

ALAGÖZ AİLESİNDEN ALINAN DNA ÖRNEKLERİ KARŞILAŞTIRILACAK

Alagöz ailesinden daha önce alınan DNA örneklerinin Ankara’daki patlamada bulunan ceset parçalarından alınan bulgularla karşılaştırılacağı belirtildi.

IŞİD bağlantılı bombacı listesindeki Mustafa Dokumacı, Hacı Yusuf Kızılbay, Kasım Dere, Mahmut Gazi Dündar, Mehmet Mustafa Çevik, Ömer Deniz Dündar, Yakup Aktulum, Mehmet İşik, Mehmet Taşar, Muhammet Zana Alkan, Ersal Ocak, Mahmut Gazi Tatar, Recep Yaman, Memet İşbar ve Salih Küçüktaş’ın ailelerinden DNA örneği alındığı öğrenildi.