Türkiye 30 yıldır terör yüzünden 30 bin vatandaşını kaybetti, bu süreç devletin kasasından 1 trilyon 200 milyar doları da alıp götürdü. Bir umut ‘çözüm süreci’ydi... Bunun için hükümet elini taşın altına koyup anadilde eğitim dahil ne gerekiyorsa yaptı. Çözüm sürecinde masayı yıkıp savaşı başlatan taraf yine PKK oldu. Temmuz’dan bu yana 400’ün üzerinde şehit verdik, terörü bitirmek için kararlı mücadele sürerken bu defa karşımıza çıkan AB, vize için “terörle mücadele kanunu yumuşat” diye baskı yapmaya kalktı. Hedefleri, bitmek üzerine olan bir örgütü tekrar ayağa kaldırmaktı. 
KORKUNÇ TABLO
İşte o arka çıktıkları hainler, bu defa kendi vatandaşını vurdu, daha da ötesi katlettikleri Kürtlerin cesetleri bile orta yoktu. Zira patlattıkları bomba tam 15 tondu. 4 metre derinliğinde 30 metre çapında bir kreter oluşmuştu. O gün kimse işin ciddiyetini kavrayamadı. Zira köylüler ‘13 vatandaşımız kayıp’ diyordu, ama hiçbiri cesetlerin parçalanmış olabileceğine pek de inanmadı. Acı gerçek ertesi gün yapılan arama tarama çalışmalarında ortaya çıktı. Bir bölük asker, bölgeden ceset parçaları bulmaya başladığında 13 kişinin akıbeti ortaya çıkmıştı. O ceset parçaları önceki gün DNA testinden geçti. Cenazelere ilişkin yürek burkan bir ayrıntı da ortaya çıktı. Jandarma kayıtlarına göre köylülerden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogramdı...
GERİDE 36 YETİM KALDI
Dün o saldırıdan geriye kalan ceset parçaları için toplu cenaze töreni düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker’in gözyaşlarını tutamadığı törende, katliam kurbanı köylülerin 13 tabuta konulan parçalanan cenazeleri yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.
16 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı saldırıda 36 çocuk yetim, 8 kadın da dul kaldı. Öte yandan parçalanmış cesetlerden geriye kalanları bulmak için Ankara’dan gelen özel dalgıç ekibi, patlama bölgesindeki gölette geniş kapsamlı çalışma başlattı.
13 kişinin bedeni 60 kilo