Merkez Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Anıt Sokak’taki bir apartmanda, 4 gün önce babasından boşanan annesi hacer deveci ile yaşayan K.Ö., annesi çalışmak için işe gidince 3’üncü kattaki evlerinde odasında diz üstü bilgisayar ile oynarken uyuya kaldı.  Küçük kız, bir ara evde duyduğu sesler üzerine kalkınca, karşısında balkondan içeri giren hırsız ile karşılaşınca şoke oldu. Hırsız tarafından dövülen K.Ö. daha sonra oturtulduğu sandalyeye ellerinden ve ayaklarından koli bandı ile bağlandı. K:Ö., ağzını da kapatmak isteyen hırsızı, "Ben astım hastasıyım. Ağzımı kapatırsan yaşayamam" diyerek ikna etti.

Evde bulunan dizüstü bilgisayar ve cep telefonunu alan hırsız kaçarken, oturduğu sandalyeden elinin birini çözüp kurtulmayı başaran K.Ö., komşularından yardım istedi. haber verilmesi sonucu eve gelen polis, aldığı parmak izi ile hırsızın kimliğini araştırırken olayın şokundan uzun süre kurtulamayan K.Ö.’yü, cep telefonu ile arayıp evine çağırdığı annesi Hacer Deveci sakinleştirmeye çalıştı.

Kapsamlı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri bölgede bulunan 30 ayrı işyerinin güvenlik kameralarını izledi. Daha önceden çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan Nurullah Kuş’un bölgede gezdiğini gören ekipler evden alınan parmak izleriyle sabıka dosyasındaki parmak izlerini karşılaştırdıklarında zanlıyı belirlediler. K.Ö. de zanlının resmini görünce gözyaşlarına boğularak, teşhis etti. Nurullah Kuş oturduğu Merkez Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi’nde bulunan bir kahvede arkadaşları ile birlikte tavla oynarken yakalandı. Gözaltına alınan Nurullah Kuş, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.