Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 474 olduğu kaydedildi. 19 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 şarjörü ve 475 adet fişeği, iki tabanca, iki şarjörü ve 864 adet fişeği, altı av tüfeği ve 223 adet fişeği, iki el bombası, bir roketatar mühimmatı, iki akü ve bir el telsizi ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Sur’da ise devam eden operasyonda 4 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 137 olduğu ifade edildi. Operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, iki piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 200 adet fişeği, üç el bombası, bir roketatar ve altı adet mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Siirt’de icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta ise iki el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği belirtildi.